ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η μόνη λύση

Έχω εκφράσει σε προηγούμενη ανάρτηση την άποψη ότι μεμονωμένες απεργίες πλέον δεν εξυπηρετούν κανένα άλλο σκοπό από την εκτόνωση μέρους της αγανάκτησης που νιώθει ο κόσμος, ενώ δεν έχουν κανένα μα κανένα αποτέλεσμα όσον αφορά στην αλλαγή κατεύθυνσης της εφαρμοζόμενης από κυβέρνηση και ΤΡΟΙΚΑ πολιτικής και την αποτροπή των σχεδιαζόμενων μέτρων. Κι ενώ αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα το προηγούμενο διάστημα, αλλά και μόλις πριν 3 εβδομάδες, εξαγγέλλεται άλλη μια μεμονωμένη απεργία για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Τι περιμένουν αλήθεια οι συνδικαλιστές να πετύχουν με αυτή την απεργία, που δεν πέτυχαν με τις προηγούμενες ή με την αμέσως προηγούμενη στις 26-6-2012; Θα τρομάξουν άραγε οι αρχηγοί των κρατών της Ευρώπης στις Βρυξέλες που θα δουν τους όποιους Έλληνες να είναι στους δρόμους για μερικές ώρες και θα δώσουν εντολή για αλλαγή πολιτικής; Ούτε μία στο εκατομμύριο! Θα τρομάξει ο Σαμαράς και θα αρνηθεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΙΚΑ έτσι όπως γίνονται, και θα θέσει τα δικά του αιτήματα αλλιώς θα τινάξει τη συμφωνία στον αέρα; Ούτε μία στο  δισεκατομμύριο!  Θα.. ματώσει η καρδιά της Μέρκελ και της Λαγκάρντ και θα πουν στον Τόμσεν να κάνει πίσω στα εργασιακά; Ούτε μία στο τρισεκατομμύριο!
Ξέρω, υπάρχει το επιχείρημα ότι...
ο κόσμος δεν αντέχει να χάνει πολλά μεροκάματα στις απεργίες, γι΄αυτό επιλέγονται μεμονωμένες ημέρες με μεγάλη σημασία, και ότι στον ιδιωτικό τομέα θα χάσουν και τη δουλειά τους όσοι απεργήσουν έστω και μια μέρα… Αυτά είναι υπαρκτά ζητήματα, αλλά όποιος τα υποστηρίζει δυστυχώς είτε δεν έχει καθόλου διορατικότητα είτε εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.
Γιατί, τι να το κάνεις το ένα και τα δύο μεροκάματα όταν με τα προτεινόμενα μέτρα θα χαθούν μισθοί και συντάξεις ολόκληρων χρόνων; Νομίζετε ότι θα υπάρχουν δουλειές αν εφαρμοστούν τα μέτρα; Πόσες επιχειρήσεις θα μείνουν ανοικτές; Και με τι μισθούς θα δουλεύουμε; Θα έχουμε σπίτια για να πληρώνουμε χαράτσια ή θα μας τα έχουν πάρει οι τράπεζες και θα μας τα ακριβονοικιάζουν; Αυτή είναι η κατάσταση που πολλοί από εμάς ήδη βιώνουμε, και που θα βιώσει η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού τα επόμενα χρόνια με την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων.
Πριν από μερικές μέρες, με τη μοναδική βροχή του φθινοπώρου ακυρώθηκε μια απογευματινή πορεία των συνδικάτων στο Ηράκλειο (μόνο το ΠΑΜΕ διαδήλωσε υπό βροχή). Και οι Αγανακτισμένοι που πέρσι τέτοιο καιρό ξημεροβραδιάζονταν στις πλατείες μάλλον έγιναν… ήρεμοι, για να μην πω κοιμισμένοι! Έτσι δεν ανατρέπεται τίποτα. Όσο και να διαφωνώ με πολλές από τις θέσεις του ΠΑΜΕ, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν απόλυτο δίκιο: μόνο με απεργία διαρκείας θα ανατραπεί η σχεδιαζόμενη πολιτική! Αν νεκρώσει έστω για μία ολόκληρη εβδομάδα η χώρα, και δε λειτουργήσει τίποτα, αν βγαίνουμε κάθε μέρα στους δρόμους όπως οι Πορτογάλοι και οι Ισπανοί, θα καταλάβουν όλοι ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή που πάνε να τους πάρουν μέσα από τα χέρια.
Αυτή είναι η μόνη λύση. Και μέχρι να αποφασιστεί και να εξαγγελθεί τέτοιου είδους κινητοποίηση, εγώ δε θα συμμετάσχω σε καμία άλλη. Κι ας με συγχωρέσουν κάποιοι αν τους κάνω χαλάστρα. Δεν έχω συνηθίσει άλλωστε να συμμετέχω – εις γνώση μου - σε στημένα παιχνίδια…

3 σχόλια:

  1. Αθτό είναι!!! και το μεροκάματο γεμάτο κι η επαναστατική "καθαρότητα" στη θέση της. Τα κάνεις όλα και συμφέρεις... το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου τις απεργίες που έχω κάνει εγώ δεν τις ξέρεις. Προφανώς δεν παρακολουθείς και το blog, για να δεις ότι έχω ανταπόκριση με φωτογραφίες και βίντεο από ΚΑΘΕ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει γίνει από τότε που ξεκίνησα να γράφω εδώ, αλλά και από κάθε συγκέντρωση Αγανακτισμένων στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Νομίζω είναι ξεκάθαρα αυτά που γράφω. Αν δεν τα καταλαβαίνεις, μάλλον θες να καταλάβεις άλλα. Περιμένω βέβαια τέτοιου είδους αντιδράσεις, είναι λογικό. Πολλοί φοβούνται μη χασουν τα "πελατάκια" ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 18/10/12 3.00 μμ.
    Και σήμερα το πανηγυράκι έληξε στην Αποκέντρωμένη Περιφέρεια. Καμαρώσαμε τα μνημεία και τα μαγαζιά του Κουράκη στην παραλιακή. Είπαμε τον πόνο μας στα κύματα, και κουνήσαμε το μαντίλι μας στα ακινητοποιημένα πλοία... Και μετά καφέ.
    Η πόλη μας άκουσε μέχρι τη συμβολή Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά... εντάξει, να μην πολυενοχλούμε κιόλας.
    Όλες οι τράπεζες, φυσικά, το γνώριζαν από πριν και σήμερα δούλεψαν κανονικότατα. Οι εφορίες δεν ενοχλήθηκαν ούτε 5 λεπτά από το τροϊκανικό τους έργο να ληστεύουν, να γδύνουν τον κόσμο...
    Εμείς όμως χαρήκαμε την ωραία ημέρα, κάναμε το επαναστατικό μας καθήκον. Απόλαυση πραγματικά.
    Αυτά τα ωραία.
    Την επόμενη φορά προτείνω να καταλάβουμε τον Κούλε.
    Και να πάμε και μια όμορφη βόλτα μέχρι το φάρο.
    Στην λεωφόρο by-pass, την οποία ως καρδιοπαθείς δεν προβλέπεται ποτέ να την περπατήσουμε.

    Και εκεί που μας πήγε η τοπική ηγεσία του ΕΚΗ επιβεβαιώθηκε ξανά το σε "κατάληψη να βρισκόμαστε"... Και τι κατάληψη... Ενός άχρηστου, άσχετου κτιρίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης... Όπως στις 12 του Φλεβάρη ένα πράγμα...
    Τρομερό πλήγμα για την εξουσία...
    Δεν ξέρω αν ο Βαρδάκης του ΕΚΗ είχε κλειδιά αυτή τη φορά...
    Άκουσα ότι του είχαν αφήσει στην είσοδο σημείωμα "Να είστε καλά παιδιά".

    Οι εφορίες όμως δούλεψαν κανονικά: δεν ενοχλήθηκαν ούτε λεπτό. Δεν τους πλησίασε όχι η φυσική παρουσία, αλλά ούτε καν ο ήχος των απεργών, τα συνθήματά τους. Ο σκληρός πηρύνας τους κράτους, αν και στο κέντρο κατάκεντρο του Ηρακλείου, δούλεψε κανονικά, ληστεύοντας τις ζωές μας. Το ΕΚΗ, διάφοροι περσόνες που συναγελάζονται τους ΠκΧ, ο ομάδα Καμπιτάκη τα κατάφεραν πάλι. Το κράτος δούλεψε εναντίον μας ανενόχλητο.

    Και τι κάναμε εκεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση... Συνεδριάσαμε...
    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΜΕ;;;;
    Ναι, καθίσαμε με τους επαναστατικούς μας κώλους πάνω στις καρέκλες της Περιφέρειας και νιώσαμε κάτι, κάτι ανεπαίσθητο σαν να ήμασταν για 5 λεπτά σημαντικοί... Ήταν όμορφο συναίσθημα... Κοσμογονικό...
    Ρώτησα κάποιους ηγετίσκους ετών 20 έως 70, τι νόημα έχει αυτή η κατάληψη...; Η απάντηση ήταν "η κατάληψη είναι συμβολική".
    Το πετσόκομα του μισθού μου λόγω απεργίας δεν είναι όμως καθόλου συμβολικό... Υπήρχαν / υπάρχουν πιο ουσιαστικά πράγματα να κάνουμε.

    Και την επόμενη φορά δεν πρόκεται να συμμετέχω σε κάτι που έχει την ίδια ανούσια κατάληξη.

    Κάτι νιώθω όμως και εγώ και πρέπει να το πω:
    το πλήρωμα του χρόνου έρχεται λίαν συντόμως. Οι εργατοπατέρες και όσοι έχουν εγκαταστήσει μια νέα ΔΗΜΑΡ μέσα στο κίνημα και τον κόσμο με διάφορα επαναστατικά προσωπεία, και καθοδηγούν τον κόσμο σε ανώδυνες για την εξουσία "διαμαρτυρίες", θα νιώσουν σύντομα στο πρόσωπο τους τη γλυκειά γεύση του πελτέ...

    ένας απήυδισμένος κάργα αριστερός
    που βαρέθηκε τις φόλες

    Υ.Γ. "Αντίπαλε", έχεις δίκιο. ΔΙΚΙΟ.
    Κάποιοι, ακόμη και μέσα στην αριστερά, έχουν βαλθεί να στείλουν πακέτο όλο τον κόσμο στους ναζήδες.
    Δεν υπάρχουν χειρότεροι εχθροί από εκείνους που παίζουν αυτόν τον βρώμικο ρόλο μέσα στον κίνημα.
    Ας το καταλάβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή