ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ο...ΔΙΑΣ στην υπηρεσία των πολιτών του Ηρακλείου


Στην υπηρεσία των πολιτών τίθεται από σήμερα και επίσημα ο… ΔΙΑΣ με τους 24 δικυκλιστές αστυνομικούς να περιπολούν στο Ηράκλειο, με σκοπό την άμεση επέμβαση τους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.Το μέτρο αυτό, το οποίο ήδη εφαρμόζεται σε Χανιά και Ρέθυμνο, ξεκινάει τη δράση του, με την αισιοδοξία, από την πλευρά του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου Γιάννη Μεσοδιακάκη να είναι διάχυτη, ότι η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τη μείωση των ληστειών, των διαρρήξεων και των υπόλοιπων εγκληματικών ενεργειών και παραβατικών συμπεριφορών.Η ομάδα ΔΙΑΣ θα είναι επιφορτισμένη με την περιπολία σε όλο το Ηράκλειο αλλά και στους όμορους Δήμους Γαζίου και Νέας Αλικαρνασσού. Στόχος της ομάδας θα είναι η άμεση επέμβαση της σε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό, κάτι που μέχρι σήμερα πολλές φορές ήταν ανέφικτο. Και αυτό γιατί τα περιπολικά τα οποία έσπευδαν στο σημείο της εγκληματικής πράξης έφταναν αργά, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης. Ενα θέμα το οποίο πλέον με τη χρήση των δίκυκλων μοτοσικλετών δεν θα υφίσταται.
«Επιδίωξη δική μας είναι σε κάθε γειτονιά να υπάρχει εμφανής αστυνόμευση και σε κάθε αίτημα του πολίτη να υπάρχει ανταπόκριση. Κάτι που θεωρώ σίγουρο, λόγω της ποιότητας των αστυνομικών που απαρτίζουν την ομάδα και εξαιτίας της ευελιξίας που παρέχουν οι μοτοσικλέτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεσοδιακάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λέγοντας ότι το βασικότερο γνώρισμα αυτής της νεοσύστατης ομάδας είναι η όρεξη για δουλειά.Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο είναι σίγουρο πως θα τονώσει το ήδη πληγωμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει τους κλέφτες και τους ληστές να σκεφτούν διπλά πριν αποφασίσουν να προβούν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.Οι περιπολίες της ομάδας θα ξεκινούν στις 7 το πρωί και θα σταματούν στη 1 το βράδυ, με την ομάδα Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκληματικότητας -που θα επαναλειτουργήσει μέσα στις επόμενες ημέρες- να αναλαμβάνει από εκεί και πέρα δράση.Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ακόμη και τροχονομικούς ελέγχους ή τον έλεγχο ύποπτων ατόμων, καθώς και να παρεμβαίνουν όπου εκείνοι κρίνουν σκόπιμο. Οπως επισήμανε ο κ. Μεσοδιακάκης, οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων.

Αναδημοσίευση από: tolmi.gr

1 σχόλιο:

  1. Καλά είναι όλα αυτά, και ελπίζω να βοηθήσουν πραγματικά στην πάταξη του εγκλήματος, που έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο..
    Αρκεί βέβαια να μη γίνεται κατάχρηση εξουσίας, και δούμε και εδώ στο Ηράκλειο να γίνονται πολλα ατυχήματα σε ... ζαρντινιέρες!!!! Γιατί τότε όλοι μαζί οι Ηρακλειώτες θα τους πούμε: "Γ..μώ το ΔΙΑ σας"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή