ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

50χρονος κατηγορείται ότι βίαζε τις ανήλικες κόρες του

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις που έρχονται στο φώς  της δημοσιότητας σχετικά με κακοποιήσεις ανηλίκων… Έναν άνδρα από την Αλβανία, ηλικίας 50 ετών, συνέλαβε η Αστυνομία την Παρασκευή (28/05), με την κατηγορία ότι επί 8 χρόνια βίαζε τις δύο ανήλικες κόρες του.Τη σύλληψη πραγματοποίησαν άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Νίκαιας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Τα δύο ανήλικα κορίτσια, ηλικίας 15 και 16 ετών σήμερα, φαίνεται από τα στοιχεία ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα τους, τη στιγμή που το ανήλικο αγοράκι της οικογένειας, ηλικίας 10 ετών σήμερα, αναγκαζόταν να παρακολουθεί.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πριν από ένα χρόνο, η μεγάλη του κόρη, γέννησε ένα μωρό, μετά από έναν από τους αλλεπάλληλους βιασμούς από τον πατέρα της.

imageΗ κακοποίηση ανηλίκων (500 εκατομμύρια - 1,5 δισεκατομμύριο
παιδιά είναι άμεσα ή έμμεσα θύματα βίας) δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ανά την υφήλιο….Παρά τις προόδους και τη νόμιμη αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, imageσημαντικά βασικά προβλήματα παραμένουν όπως τα εκατομμύρια των γεννήσεων παιδιών που δεν καταγράφονται, η πληγή της παράνομης εμπορίας και διακίνησης παιδιών, τα εκατομμύρια των παιδιών που υποσιτίζονται, τα εκατομμύρια των παιδιών που εξακολουθούν να μην πηγαίνουν σχολείο κ.α.

imageΜπορεί εμείς οι ίδιοι να μην έχουμε εμπλακεί (έμμεσα ή άμεσα )σε κάποιο τέτοιο λυπηρό γεγονός, μπορούμε όμως να βοηθήσουμε στην πρόληψή τους, με το να γίνουμε μέλη σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις που σκοπό έχουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρω τη UNICEF, το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, και την  ACTIONAID HELLAS, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Και αν δεν έχουμε προσωπικό χρόνο να αφιερώσουμε, ένα μικρό χρηματικό ποσό από το υστέρημά μας σε αυτές τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ίσως κάνει τη διαφορά για κάποιο από τα παιδιά του κόσμου που δεν είχαν την ίδια τύχη με τα δικά μας παιδιά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου