ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ιδρυτική Διακήρυξη Κόμματος: ΦΑΕ! *

Συνεχίζοντας λοιπόν την νεανική καριέρα μου στα χλοερά λιβάδια της φαντασίας (τότε που αρραβωνιάστηκα το μπάνικο γειτονόπουλο Λάκη με βέρα ένα μπαγιάτικο κουλουράκι κανέλλας) προχωρώ σε ίδρυση κόμματος αρχών (και για λόγους αρχών αλλά και εξ ανάγκης μια που δεν βλέπω καμιά γκράντε φίρμα πρόθυμη να ακολουθήσει το φωτεινό μονοπάτι που χαράσσω). Το Κόμμα αυτό θα ανήκει στην αριστερά (με την καλή έννοια) και θα ονομάζεται Χακούνα Ματάτα στα Σουαχίλι ή ΦΑΕ στα ελληνικά (υπογραμμίζοντας έτσι και την ελληνικότητα της σκέψης μας αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα της παγκοσμιοποιημένης πείνας που θα πέσει). Όχι, μην πανικοβάλλεστε σύντροφοι, τα αρχικά ΦΑΕ δεν έχουν να κάνουν καθόλου με τη μάσα, τη δραστηριότητα που οδήγησε στον πανωλεθρίαμβο της μεταχουντικής Ελλάδας. Είναι απλούστατα τα συστατικά που θεωρώ εγώ, η γκουρού του κόμματος, απαραίτητα για να επιζήσουμε την εποχή του Υδροχόου: Φαντασία, Αγάπη, Ενδοσκόπηση!
Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:
Φαντασία για να πολλαπλασιάζουμε το ψάρι ως άλλοι Τζίζας (και για να το μετατρέψουμε ενδεχομένως από γαύρο σε λαβράκι οι πιο ευφάνταστοι!). Αγάπη για να μοιραστούμε το περί ου ο λόγος ψάρι και να μη καταλήξει ως συνήθως ένας να χλαπακιάζει το φιλέτο και οι λοιποί 78970006789455 να μοιράζονται τα κόκκαλα (άσε το κεφάλι Θανάση, το είδα πρώτη!). Ενδοσκόπηση για να καταλάβουμε ότι ένα φανταστικό ψάρι μπορεί να είναι εξίσου θρεπτικό με ένα πραγματικό (ειδικά αν το πραγματικό είναι κατεψυγμένο από τους ψαράδες Μαορί το 1897!)
Έμβλημα του κόμματος θα είναι ένα κουλούρι (ερωτικής ) Θεσσαλονίκης κι ένα τριαντάφυλλο. Ναι, μάλιστα, κλέβουμε λίγο τους ισπανούς αναρχικούς αλλά δεν υπάρχει παρθενογένεση στην πολιτική, όπως και στην Τέχνη. (Άσε που αν δεν κλέψεις και λίγο, έτσι για το καλό, τι σκατά κόμμα θα ιδρύσεις;) Μετατρέποντας άλλωστε το γενικό και αόριστο ψωμί των ισπανών σε τραγανό κουλούρι της συμπρωτεύουσας έχουμε κι ένα παράπλευρο όφελος: βουλώνουμε τα στόματα των θεσσαλονικέων που μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με το κράτος των Αθηνών!
Ο ύμνος του κόμματος παίδες είναι ένα πρόβλημα. Πρέπει να μπορεί να συναγωνιστεί ταυτόχρονα τον ύμνο της Γαλάζιας γενιάς, του Παναθηναϊκού και τα Κάρμινα Μπουράνα. Δύσκολα πράματα δηλαδή. Κολοσσιαίο το στοίχημα. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε την εμβληματική επιτυχία της γυναίκας- Επανάσταση ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. Είναι βέβαια ελαφρώς μεταχειρισμένο αλλά χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά του τάργκετ γκρουπ μας: των απανταχού παρατράγουδων...
Δε θέλω όμως να σας προκαταλάβω. Μιλάμε για βαθειά δημοκρατική παράταξη.
Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις λοιπόν. Θέλετε άλλη ονομασία για το κόμμα μας; Ένας φίλος μου λ.χ. πρότεινε το greek diet, που συνδυάζει την προώθηση των τοπικών γκουρμέ προϊόντων με την επερχόμενη πείνα, ένας άλλος πιστεύει ότι το κόμμα μας πρέπει να λέγεται ΟΧΙ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ υποδηλώνοντας ότι άμα μπούμε στη Βουλή μόνο θα καταψηφίζουμε κλπ κλπ. Γουστάρετε άλλο παιάνα για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις μας; Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να προτείνει. Σημειώστε όμως κάτι: Όσοι σκεφτήκατε Το Ιστορία μου αμαρτία μου λάθος μου μεγάλο, ως ιδανικό εθνικό κομματικό ύμνο που θα υποδηλώσει τη διάρρηξη των σχέσεων μας με το διεφθαρμένο παρελθόν, ξεχάστε το. Το χει καπαρώσει η Ντόρα για το δικό της το κόμμα.

* πηγή : protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου