ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ – ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 2-0

Ερωτήματα σχετικά με την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας ενόψει των άμεσων υποχρεώσεών της στο Μουντιάλ γεννά η απόδοση της Εθνικής Ελλάδας στο φιλικό με την Παραγουάη (0-2).

 

 

Αν ήμασταν ρεπόρτερ από την Παραγουάη θα γράφαμε για τα θετικά μηνύματα που άφησε η Εθνική στο φιλικό με την Ελλάδα. Επειδή, όμως, είμαστε Ελληνες ρεπόρτερ δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα γούρια και να σας πούμε ότι και στα φιλικά πριν το Euro 2004 η Ελλάδα έχανε και προβλημάτιζε με την απόδοσή της, πόσο μάλλον να σας πούμε πως το φιλικό με την Παραγουάη δεν είναι χρήσιμο για συμπεράσματα, αφού οι διεθνείς είναι κουρασμένοι από τη σκληρή προετοιμασία και μπλα, μπλα, μπλα.

Θα ασχοληθούμε με τα δεδομένα. Ποια είναι αυτά;

1. Η Εθνική παρουσίασε ένα αρκετά καλό πρώτο 15λεπτο όπως στον αγώνα με τη Βόρεια Κορέα. Εδειξε επιθετική διάθεση, βγήκε μπροστά και άφησε ένα χαμόγελο στα χείλη μας.

2. Το χαμόγελο αυτό σβήστηκε από την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Οπως στο φιλικό με τη Βόρεια Κορέα, έτσι και τώρα η ελληνική ομάδα είχε κενά πίσω, άφησε αρκετές φορές εκτεθειμένο τον Τζόρβα και μας έκανε να λησμονήσουμε την άμυνα του 2004 ή τουλάχιστον αυτή που είχαμε στο Euro 2008.

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ:

6o λεπτό: Ο Μπάριος βγαίνει απέναντι από τον Τζόρβα, ο οποίος αποκρούει με τα πόδια το πλασέ του Παραγουανού.
8ο λεπτό: Νέα ευκαιρία για την Παραγουάη. Σέντρα του Βέρα από δεξιά, ο Κυργιάκος απομακρύνει με κεφαλιά.
9ο λεπτό: Γκολ για την Παραγουάη! Ο Ρόκε Σάντα Κρούζ πλασάρει, η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και στην επιστροφή ο Βέρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
25o λεπτό: Γκολ για την Παραγουάη! Σέντρα από αριστερά, κεφαλιά του Σάντα Κρουζ, ο Τζόρβας αποκρούει, αλλά ο επερχόμενος Μπάριος δεν δυσκολεύεται να κάνει το 2-0 σε κενή εστία.
38ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Τζιόλη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ.
41ο λεπτό: Σουτ του Σαμαρά έξω από τη μεγάλη περιοχή και σε πλάγια θέση, ο Βιγιάρ δύσκολα διώχνει σε κόρνερ.
42ο λεπτό: Νέα μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Σαμαρά από το ύψος της μικρής περιοχής να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιγιάρ.
59ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Τζιόλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα φεύγει άουτ.

3. Η μεσαία γραμμή χωρίς τον Γιώργο Καραγκούνη μπάζει. Δεν υπάρχει ο παίκτης που θα μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα μπροστά και όσοι σπεύσετε να πείτε πως αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει ο Κατσουράνης, τότε να σας υπενθυμίσουμε πως ο Κατσουράνης είναι αμυντικό χαφ κι αν βγει μπροστά τότε θα αφήσει κενό πίσω.

4. Η Εθνική πρέπει να παίζει μπροστά με τον Σαμαρά. Ξέρει μπάλα, προκαλεί ρήγματα και είναι σαφώς πιο επικίνδυνος από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή (ίσως πλην του Γκέκα).

5. Οχι πως στην επίθεση ήμασταν θελκτικοί και χάναμε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Είχαμε, όμως, μια κάποια διάθεση. Τα προβλήματα, πάντως, παραμένουν.

6. Αυτό που προβλημάτισε περισσότερο από όλα ήταν το γεγονός πως η Εθνική είναι μια ομάδα αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να βρουν τα πατήματά τους και ίσως να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι σε λίγες μέρες αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Καλοί οι σύλλογοι, οι μεταγραφικές σκέψεις και οι τίτλοι που κατακτήθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει άπαντες να σκεφτούν πως οι Ελληνες φίλαθλοι δεν σηκώνουν άλλο 4-4-2 (και δεν αναφερόμαστε σε σύστημα).

7. Σύμφωνοι, η Παραγουάη είναι δυνατή ομάδα, ξεχωρίζει για το στρωτό ποδόσφαιρό της, αλλά τόσες κάθετες πάσες στην άμυνά μας δεν θα έβγαζε ούτε η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα.

8. Επίσης, δεν είναι δυνατόν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να παρουσιάζουμε τεράστιο πρόβλημα στα στημένα και να μας παίρνουν κεφαλιές παίκτες που είναι 1,5 κεφάλι πιο κοντοί από τους δικούς μας. Αυτό κάποτε ήταν το όπλο μας (τα στημένα), τώρα τείνει να γίνει η αγχόνη μας.

9. Ισως τελικά πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ο Οτο Ρεχάγκελ ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Να είμαστε τουλάχιστον σίγουροι ως προς το παθητικό κομμάτι και μετά βλέπουμε πως θα βάλουμε την μπάλα στα δίχτυα.

10. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Παραγουάη έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά ευτυχώς για εμάς σκόραρε μόλις δύο φορές (με τον Βέρα στο 90 και τον Μπάριος στο 25ο λεπτό). Ειρήσθω εν παρόδω, αυτός ο Μπάριος είναι ένας Αργεντινός (έχει αλλάξει υπηκοότητα) που ήθελε πριν 2-3 χρόνια ο Παναθηναϊκός, αλλά επειδή προερχόταν από το πρωτάθλημα της Χιλής γέννησε μια σειρά από ερωτήματα και αμφιβολίες. Τελικά ο Μπάριος κατέληξε στη Ντόρτμουντ και έβαλε πέρυσι ένα κάρο γκολ ώστε να βγει πρώτος σκόρερ της ομάδας και μέσα στους πρώτους της Bundesliga. Για να επιστρέψουμε στην κουβέντα, η Εθνική απείλησε κυρίως με σουτ (Σαμαράς και Τζιόλης), ενώ μετά το 2-0 μας ακυρώθηκε κανονικό γκολ ως οφσάιντ.

πηγή: contra.gr     βίντεο: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου