ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΕΚΘΕΣΗ UNICEF: Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ημερομηνία που η ανθρωπότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989.

Σήμερα όλοι συμφωνούν πως οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών είναι παιδί και έχει δικαίωμα σε ειδική φροντίδα και προστασία. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε και στο παρελθόν. Μόνο μετά την 20η Νοεμβρίου του 1989, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, άρχισε η ανθρωπότητα να επωφελείται από μια δέσμη δικαιωμάτων για όλα τα παιδιά και τους νέους.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Θέτει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους.

Καθώς η ανθρωπότητα γιορτάζει αυτή την 20η επέτειο, είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για εορτασμούς αλλά και για να αναλογιστούμε κατά πόσον τα δικαιώματα των παιδιών γίνονται σεβαστά και προστατεύονται σε όλο τον κόσμο.

Η Ειδική Έκδοση της Έκθεσης της UNICEF "Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο" σκιαγραφεί τα επιτεύγματα αλλά και τις προκλήσεις που παραμένουν όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες δύο δεκαετίες και σ' αυτή συμπεριλαμβάνεται η μείωση των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών πάνω από 30%, αλλά και ο περιορισμός του αριθμού των παιδιών που απασχολούνται σε επικίνδυνες εργασίες.

Παρά όλες αυτές τις προόδους και τη νόμιμη αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών, σημαντικά βασικά προβλήματα παραμένουν όπως τα εκατομμύρια των γεννήσεων παιδιών που δεν καταγράφονται, η πληγή της παράνομης εμπορίας και διακίνησης παιδιών, τα εκατομμύρια των παιδιών που υποσιτίζονται, τα εκατομμύρια των παιδιών που εξακολουθούν να μην πηγαίνουν σχολείο κ.α.

swcr09SEs

Δείτε περισσότερα στο www.unicef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου