ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η πλατεία Αγίου Τίτου να μετονομαστεί σε …πλατεία Hondos!!!

Ή 25ης Αυγούστου, είναι ένας από τους κεντρικότερους και πιο αναγνωρίσιμους στους επισκέπτες πεζόδρομους του Ηρακλείου. Όποιο τουριστικό οδηγό κι αν ανοίξεις, περιγράφεται ως ένας δρόμος με πολλά αξιοθέατα: την κρήνη Μοροζίνι,τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τη Βενετική Λότζια και τον Άγιο Τίτο. Εδώ και δέκα μέρες όμως, φαντάζομαι ότι οι επισκέπτες της πόλης μας νομίζουν ότι οι οδηγοί γράφουν λανθασμένα ότι ο Άγιος Τίτος βρίσκεται στην 25ης Αυγούστου, αφού όπως θα δείτε στις φωτογραφίες παρακάτω, είναι συνεχώς κρυμμένος από αυτοκίνητα!!!

TITOY2

Τα αυτοκίνητα αυτά που τις τελευταίες μέρες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, και σταθμεύουν εντελώς απρόκλητα και σε όλη την έκταση της πλατείας, ανήκουν είτε στην εταιρία που κατασκευάζει το κτήριο του Hondos Center, είτε σε ιδιωτικά συνεργεία που εκτελούν εργασίες σε αυτό το κτήριο. Ακόμα και η μεριά που βρίσκεται ο πλάτανος είναι συνεχώς γεμάτη με αυτοκίνητα συνεργείων. Τις ημέρες δε που υπάρχει και ο γερανός στην πλατεία, δε φαίνεται ούτε ο θόλους της εκκλησίας του Αγίου Τίτου!!

TITOY3

Πρέπει όμως να διευκρινίσω κάτι: η εταιρία που κατασκευάζει το ΙΔΙΩΤΙΚΟ αυτό έργο, πάρα πολύ συχνά παίρνει άδειες εισόδου στον πεζόδρομο από το Δήμο, για αρκετά από τα οχήματά της, και πληρώνει γι’ αυτές. Επίσης το ίδιο κάνουν και πολλά από τα συνεργεία (σίγουρα όχι όλα).

Το θέμα για μένα λοιπόν είναι το εξής: είναι σωστό να δίνονται άδειες κατά συρροή, και χωρίς κανένα μέτρο, σε εταιρίες για να κατασκευάσουν ένα κτήριο; Και εκτός τις άδειες εισόδου, πρέπει να δίνονται και τόσες πολλές άδειες κατάληψης της πλατείας; Μιας πλατείας, που μαζί με την εκκλησία, αποτελεί ένα από τα ομολογουμένως όχι πολλά αξιοθέατα της πόλης μας;

Καταλαβαίνω την αγωνία κάποιον να ανοίξει το κατάστημά τους τις γιορτές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η 25ης Αυγούστου και η πλατεία Αγίου Τίτου πρέπει να γίνει ανεξέλεγκτα εργοτάξιο. Ας τη μετονομάσουμε σε πλατεία Hondos, να τελειώνουμε τότε!!

Αφήστε βέβαια και το άλλο: όταν ρώτησα δύο δημοτικούς αστυνομικούς τι συμβαίνει, μου απάντησαν : “μας έχουν πει ότι έχουν άδεια να είναι εκεί”. “Ολα αυτά τα αυτοκίνητα έχουν άδεια;” , απόρησα εγώ. Και τότε τα παιδιά μου λένε: “Εμάς μας έχουν πει τα αυτοκίνητα του Hondos να μην τα αγγίζουμε”…

TITOY1

6 σχόλια:

  1. τελικα αυτοι που εχουν τα πολλα φραγκα μπορουν και κανουν οτι θελουν στην πολη.τουμπαρουν μεχρι και τον δημαρχο.τελικα ποιος κανει κουμαντο στο ηρακλειο,ο δημαρχος η οι μεγαλοεπιχειρηματιες?πρωτα το jumbo και τωρα τα hondos.καλα παμε.το χρημα τελικα ειναι πανω απ' ολα,και απο τα αρχαια μας και απο την ιστορια μας.ετσι το καταντησαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν καταλαβες φιλαρακο...κουμαντο στην πολη κανει ο μεγαλοεπιχειρηματιας-δημαρχος-μιζαδορος κουρακης,αλλωστε δικη σας επιλογη ηταν γιατι διαμαρτυρεστε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλαρακο μην νομιζεις πως μονο εσυ δεν ψηφησες Κουρακη.δεν χρειαζεται να μιλας γενικα.δεν ηταν επιλογη μου και ουτε θα ειναι διοτι εγω δεν ψηφιζω ηρακλειο.αγαπαω ομως αυτη την πολη και λυπαμαι που ειναι ετσι γενικα η κατασταση.εχει τεραστια ιστορια αυτη η πολη και καποιοι δυστυχως την θαβουν σιγα σιγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. όλα τα πάρκινγκ του δήμου παράνομα, λειτουργούν ακόμα. 2. τα παράνομα συμφέροντα του δημάρχου εδω κι εκεί, δεν τα αγγίζει κανείς - ακόμα-. 3. τους "χάρισαν" το κτίριο της εθνικής - μίζες κλπ, τα ξέρεις-, άνοιξε πολυκατάστημα, δεν ίδρωσε κανένα αυτί-μα που είναι όλοι αυτοί οι βοσκοί-προστάτες του εμπορίου που βγαίνουν στα τοπικά κανάλια??. 4. πάρκινγκ τζάμπο, το οικόπεδο, ευγενική χορηγία του δήμου Ηρακλείου - α, φώτισε και το δέντρο με χορηγό τη cyta, εδώ ο κόσμος χάνεται και το μο@#$ ξυρίζεται. 5. άνοιξε τώρα την πόρτα του μαγαζιού σου για μια ακόμα γαμ2$@ μέρα και βγάλε το μεροκάματο, ηρακλειώτη και άκου κάθε πρωί τα μαλ@#$@ στο ράδιο. ΞΥΠΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΟΙΟΣ ΔΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΟΥΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ...ΤΕΛΟΣ...!!!ΧΧΑΧΑΧΑΧΑ....ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή