ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Και τώρα, η ώρα των…συμβούλων, και των δημοσιογράφων!!!

Ήρθε και το 2011, ορκίστηκαν Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, και Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκλέχτηκαν και τα προεδρεία. Τι μένει τώρα; Μα φυσικά, να προσλάβει ο καθένας τους…συμβούλους του!!! Γιατί εκλεγμένος άρχοντας χωρίς συμβούλους, και ειδικά στην Ελλάδα, δε γίνεται!!!

Έτσι, με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών πριν μερικές μέρες, ρυθμίζονται τα σοβαρά θέματα των προσλήψεων των συμβούλων!

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις παρακαλώ ειδικούς συμβούλους θα μπορούν να προσλαμβάνουν οι νέοι περιφερειάρχες, ενώ οι αντιπεριφερειάρχες θα μπορούν να προσλαμβάνουν έναν ειδικό σύμβουλο!!  Στις θέσεις αυτές μπορούν να προσληφθούν είτε ιδιώτες είτε αποσπασθέντες εργαζόμενοι από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου και η θητεία τους διαρκεί όσο και αυτή των περιφερειαρχών. Ειδικά για δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες τονίζεται ότι ισχύει το ασυμβίβαστο για το διάστημα της υπηρεσίας τους σε αυτή τη θέση.
Η ίδια εγκύκλιος προβλέπει ότι κάθε περιφέρεια αποκτά εκτελεστικό γραμματέα, ο οποίος θα προσλαμβάνεται ύστερα από δημόσια προκήρυξη, με αποδοχές ίσες με τα 2/3 του μισθού του περιφερειάρχη!

Το καλύτερο όμως είναι το εξής: Κάθε Περιφερειάρχης, θα μπορεί να προσλάβει δύο  δημοσιογράφους, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και διάρκεια σύμβασης όσο διαρκεί η θητεία του περιφερειάρχη!

Ήρθε η ώρα της πληρωμής λοιπόν, για όσους δούλεψαν προεκλογικά για τους Περιφερειάρχες μας!! Γι’ αυτούς που τους έγραψαν λόγους, γι’ αυτούς που τους έδωσαν συμβουλές, και γι’ αυτούς που τους έγραψαν διθυράμβους στον τοπικό τύπο!!!

Περιμένω με αγωνία να δω ποιους συμβούλους θα επιλέξει ο δικός μας Περιφερειάρχης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, αλλά κυρίως ποιους δημοσιογράφους θα προσλάβει… 

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 55/2010 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου