ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Κωστής Καμπιτάκης: έντιμη η στάση της παράταξης “Ανθρώπινη Πόλη” στις δημαιρεσίες

Σε σχόλιό σας στις 02/01/11 σχετικό με τις δημαιρεσίες στο Δήμο Ηρακλείου ασκείτε κριτική στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, βάζοντας τις όμως όλες στο ίδιο τσουβάλι, αν και νομίζω πως ξέρετε τη διαφοροποίηση της στάσης της κίνησης "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη".

Ο  νέος νόμος για τους ΟΤΑ δεν προβλέπει πως η θέση του αντιπροέδρου ανήκει σε όλη την αντιπολίτευση, όπως λέτε στο σχόλιό σας. Σύμφωνα με το νόμο οι θέσεις του προεδρείου είναι τρεις: ο Πρόεδρος που ορίζεται από τη συμπολίτευση (άρα κ. Κουράκη), ο αντιπρόεδρος που ορίζεται από τη μείζονα αντιπολίτευση (άρα κ. Συντυχάκης) και ο γραμματέας που ορίζεται από την ελλάσονα αντιπολίτευση (άρα και σύμφωνα με την αναλογία του εκλογικού αποτελέσματος κ. Ηλιαδάκης). Δεν υπάρχει τέταρτη θέση που θα μπορούσε να διεκδικήσει η "Ανθρώπινη Πόλη". Μετά την άρνηση του κ. Συντυχάκη να προτείνει υποψήφιο για τη θέση του αντιπροέδρου, η "Ανθρώπινη Πόλη" έκρινε πως δεν θα ήταν  ηθικά επιτρεπτό, ούτε πολιτικά σωστό, να εκμεταλλευτεί το γεγονός και να καταλάβει η ίδια μια θέση στο προεδρείο που δεν της ανήκει ή να νομιμοποιήσει με την ψήφο της μια εξέλιξη που παραχωρούσε στην πλειοψηφία μια επιπλέον θέση στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Ταυτόχρονα όμως η κίνησή μας σέβεται τους θεσμούς. Έτσι κατέληξε στο να ψηφίσει τις δύο θέσεις του προεδρείου και να ρίξει λευκό στην υποψηφιότητα του αντιπροέδρου, όχι γιατί υποτιμά τη συγκεκριμένη θέση όπως υποστηρίζετε στο σχόλιό σας, αλλά για να δείξει την αντίθεσή της σε μια εξέλιξη, η οποία σε κάθε περίπτωση παραβιάζει το διαπαραταξιακό χαρακτήρα του προεδρείου.

Και η "Ανθρώπινη Πόλη" δεν ευθύνεται γι' αυτό. Αυτή ακριβώς η στάση διαφοροποιεί την "Ανθρώπινη Πόλη" από τις άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για στάση αρχών, για στάση έντιμη, για στάση απόλυτα σύμφωνη με τις αρχές της κίνησής μας.

Σας ευχαριστώ.

Κωστής Καμπιτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου