ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Συνεχώς σταθμευμένα οχήματα στις διαβάσεις πεζών της διασταύρωσης Αγίου Μηνά με Γιαμαλάκη

Το τι γίνεται κάθε μέρα στη διασταύρωση των οδών Γιαμαλάκη και Αγίου Μηνά στο κέντρο του Ηρακλείου, δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λόγια. Οι διαβάσεις πεζών είναι συνεχώς γεμάτες με σταθμευμένα ή “σε αναμονή οχήματα”!

Σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, όχι ένα, αλλά δύο οχήματα είχαν σταθμεύσει πάνω στις διαβάσεις. Το ένα μάλιστα ανήκει και στα ΕΛΤΑ! και από την άλλη μεριά, που δε φαίνεται και τόσο καλά στη φωτογραφία, είχαν σταθμεύσει και μηχανάκια, οπότε το οι πεζοί δεν μπορούσαν να περάσουν από τη διάβαση ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά!!!

diavasi1

Λίγο μετά, και ενώ ήμουν ακόμα εκεί τριγύρω, ήρθε μία μηχανή της δημοτικής αστυνομίας, κι αποβίβασε μία κοπέλα, υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας. Τη συγκεκριμένη κοπέλα την έχω εντοπίσει πολλές φορές στους δρόμους, και είναι ΑΨΟΓΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ! Μόλις έφτασε λοιπόν στο σημείο, άρχισε να σφυρίζει, και εμφανίστηκαν αμέσως όλοι οι σταθμευμένοι στη διάβαση!! Πήραν τα οχήματά τους κι έφυγαν. Έφυγα κι εγώ να κάνω τη δουλειά μου.

Μετά από μισή ώρα, πέρασα πάλι από τη διασταύρωση. Η εικόνα που αντίκρισα είναι αυτή που βλέπετε παρακάτω: Δύο άλλα οχήματα, και άλλες μηχανές, είχαν ξανακλείσει τις διαβάσεις!!!

diavasi2

Τι να σου κάνει λοιπόν και η δημοτική αστυνομία; Ακόμα και όταν κάνει τη δουλειά της τόσο καλά, δεν μπορεί δυστυχώς να βρίσκεται ΣΥΝΕΧΩΣ και ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ της πόλης! Αν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε νοοτροπία, δε θα βελτιωθεί ούτε η εικόνα της πόλης μας, ούτε η ποιότητα ζωής μας! Η αστυνόμευση φυσικά και χρειάζεται, και πρέπει να είναι έντονη και εντός, αλλά και εκτός κέντρου, αλλά δυστυχώς μόνο με αλλαγή νοοτροπίας θα δούμε θεαματική βελτίωση.

Και αυτού του είδους οι αναρτήσεις, δεν έχουν σκοπό “να κράξουν” συγκεκριμένα άτομα (παρόλο που το χρειάζονται), αλλά να θίξουν καταστάσεις, και να συμβάλουν έστω και στο ελάχιστο στην αλλαγή της νοοτροπίας που έχουμε ως οδηγοί και ως χρήστες γενικότερα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου