ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μοναδική χώρα της Ευρωζώνης με αρνητική ανάπτυξη (ύφεση) η Ελλάδα. Σας λέει τίποτα αυτό κε Παπανδρέου;

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εurostat, Ή ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΥΦΕΣΗ ΤΟ Γ’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010 ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!

Συγκεκριμένα,το Ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 1,3% το συγκεκριμένο τρίμηνο, τη στιγμή που η προσωρινή εκτίμηση του Νοεμβρίου έκανε λόγο για υποχώρηση της τάξης του 1,1%. Σε ετήσια δε βάση, υποχώρησε κατά 4,6% έναντι πτώσης 4,5% που προέβλεπε προηγουμένως η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Την ίδια περίοδο (Γ’ τρίμηνο), το ΑΕΠ στη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αύξησης 1% που είχε σημειώσει το δεύτερο τρίμηνο, ενώ στην Ευρώπη των 27 χωρών το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5%, έναντι αύξησης επίσης 1% το προηγούμενο τρίμηνο.Το ετήσιο ποσοστό της ανάπτυξης στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητο στο 1,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ενώ το ετήσιο ποσοστό της ανάπτυξης στην Ευρώπη των 27 ήταν 2,2%.

eurostat

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και η ίδια η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι πολύ πιο “σφιχτή” στις προβλέψεις της από την Ελληνική, έπεσε έξω (έστω και 0,1%), καθώς για τη χώρα μας είχε προβλέψει μικρότερη ύφεση από την καταγραφόμενη.

Τα παραπάνω στοιχεία θα έπρεπε να προβληματίσουν ιδιαίτερα την κυβέρνησή μας και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καθώς αποδεικνύουν περίτρανα ότι η πολιτική που ακολουθούν μας  οδηγεί σε ολοένα και βαθύτερη ύφεση, και μας απομονώνουν από την υπόλοιπη ευρωζώνη, αφού δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις υπόλοιπες χώρες σε ανάπτυξη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου