ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Μετά την ανάρτησή μας, πήρε δημοσιότητα το θέμα της κατάρρευσης της παραλιακής οδού στον κόλπο Δερματά

παραλιακή1

Μόλις σήμερα, κι ενώ η κατάρρευση τμήματος της παραλιακής οδού στην περιοχή του κόλπου Δερματά έχει γίνει εδώ και σχεδόν ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ασχολείται η εφημερίδα Πατρίδα με το θέμα, και από αυτήν αναδημοσιεύει το cretalive. Και η παραπάνω ενασχόλησή τους έρχεται μετά τη δική μας ανάρτηση, την οποία επισκέφτηκαν και διάβασαν περισσότεροι από 600 συμπολίτες μας πριν 2 ημέρες. Μέχρι εκείνη την ημέρα, και όπως μας πληροφόρησε αναγνώστης, μόνο η εφημερίδα Μεσόγειος είχε ασχοληθεί με το θέμα αυτό, αλλά το θέμα δεν είχε δυστυχώς λάβει τις διαστάσεις που του αναλογούν, καθώς ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, ΑΦΟΥ ΤΟΝΟΙ ΜΠΕΤΟΝ “ΚΑΘΟΝΤΑΙ” ΑΠΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ!!!

παραλιακή5

Σύμφωνα λοιπόν με το σημερινό ρεπορτάζ της Πατρίδας, ο Δήμος Ηρακλείου ρίχνει το φταίξιμο για την αστοχία αυτή του έργου στις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, οι οποίες δεν επέτρεψαν να σκαφτού θεμέλια και να δημιουργηθεί αντιστήριξη στο έργο. Η επίσημη δικαιολογία που δίνει η Λότζια είναι ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει διότι υπήρχε μεγάλη χρονική πίεση προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο γεγονός που αν δεν συνέβαινε, υπήρχε κίνδυνος να απενταχθεί και να ζητηθούν πίσω τα χρήματα υλοποίησής του. Ωστόσο σύμφωνα πάντα με το δήμο εκπονήθηκε μια μελέτη η οποία αποκαθιστά το πρόβλημα της αντιστήριξης που πρόσφατα εγκρίθηκε από το ΚΑΣ και θα δημοπρατηθεί και έτσι θα αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει….

Σιγά μην έφταιγε ο δήμος…. Είναι δυνατόν;; Που φταίει άλλωστε, για να φταίει και σε αυτό;;;

Απλά να θυμίσω στους κυρίους στη Λότζια, ότι εκτός από τα τοιχεία από μπετόν, υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιστήριξης των πρανών, καθώς και ο σωστός τρόπος κατασκευής των επιχωμάτων, τα οποία από τις φωτογραφίες φαίνονται ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΑ!!! Εξ’ άλλου, μόνοι τους λένε ότι εκπόνησαν μελέτη για την αντιστήριξη, η οποία εγκρίθηκε από το ΚΑΣ, άρα έχει την έγκριση της αρχαιολογίας. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ; Και τώρα, που παρουσιάστηκε αυτή η τεράστια αστοχία στο έργο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ; Φυσικά και υπάρχει, καθώς όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελέγχονται για 5 χρόνια μετά την οριστική τους παραλαβή, και ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ , ΣΦΑΛΜΑΤΑ Ή ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ!

Και τίποτε από τα παραπάνω δε δικαιολογεί το γεγονός ότι ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΥΤΗ ΖΩΝΗ ΟΙ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΙ.

Κάντε τουλάχιστον αυτό άμεσα. Ήσασταν και ήμασταν τυχεροί που η κατάρρευση αυτή δεν παρέσυρε κάποιον πεζό. Ας μην το αφήνουμε άλλο στην τύχη…

Ελπίζω όμως να μην περάσει πλέον “στη ζούλα” το θέμα, καθώς υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες και στο μελετητή, αλλά και σε όλους που έχουν εμπλακεί είτε στις εγκρίσεις της μελέτης, είτε στην κατασκευή του έργου. Και ελπίζω και ο εισαγγελέας Ηρακλείου να ασχοληθεί, όπως άλλωστε έχει υποχρέωση.

DSC02813

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου