ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Απαισιόδοξοι οι 8 στους 10 Έλληνες για το μέλλον της χώρας

gpoΜαύρα κι άραχνα τα βλέπουν οι Έλληνες όσον αφορά στην πορεία της χώρας μας… Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, 8 στους 10 εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον, ενώ το 42,8% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα βρει το δρόμο της μετά το πέρας της τριετούς ισχύς του Μνημονίου.

Φαίνεται όμως ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει και λίγο, και αυτό καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου: 
28,6% για το ΠΑΣΟΚ, 21,1% για τη ΝΔ, ενώ για τα υπόλοιπα κόμματα η πρόθεση έχει ως εξής: ΚΚΕ 9%, ΛΑΟΣ 6,8%, ΣΥΡΙΖΑ 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,8% και Δημοκρατική Αριστερά 1,7%. Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα είναι η  αδιευκρίνιστη ψήφος, η οποία φτάνει το 27,02%.
Αυτή η ψήφος είναι σημαντικό να μην καταλήξει στα δύο  μεγάλα κόμματα. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να σταλεί μήνυμα σ’ αυτούς που έχουν φέρει την Ελλάδα στο χάλι που βρίσκεται σήμερα, εκτός από την ψήφο μας. Η αποχή είναι υπέρ τους, όπως και το άκυρο. Αν κρατηθούν τα δύο μεγάλα κόμματα χαμηλά, ίσως να καταλάβουν ότι το κλίμα έχει αρχίσει ν’ αλλάζει, και ίσως, λέω ίσως αλλάξουν πολιτικές. Εξάλλου δε βλέπω να έχουμε και άλλες επιλογές, καθώς με τις απεργίες από τη μια δε βγαίνει τίποτα, αφού είναι σα να χτυπάς στου κουφού την πόρτα, κι από την άλλη δεν έχουμε πια την πολυτέλεια της απώλειας ημερομισθίων, αφού τα δάνεια και οι υποχρεώσεις μας έχουν πνίξει..
Όσο για το ποια ή ποιες κυβερνήσεις ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 29,5% απάντησε «όλες οι προηγούμενες», το 22,1% η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, το 19,2% του Κώστα Σημίτη, το 16,1% του Ανδρέα Παπανδρέου, το 4,2% του Γιώργου Παπανδρέου και το 3% του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Παρατήρηση: Αυτοί οι 2 στους 10 Έλληνες που αισιοδοξούν για το μέλλον της χώρας μας, πρέπει να είναι οι ίδιοι που δίνουν το 28% στο ΠΑΣΟΚ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου