Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πρέβελη: Αναδάσωση και απαγόρευση βόσκησης


Απαγόρευση βόσκησης για τα επόμενα 10 χρόνια καθώς και της κατασκήνωσης για παραθερισμό και οποιασδήποτε άλλης δράσης μπορεί να βλάψει το περιβάλλον, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης, κ. Θανάσης Καρούντζος.
Παράλληλα η έκταση κηρύσσεται αναδασωτέα με σκοπό τη διατήρησή της ως δασικό οικοσύστημα ώστε να αποκλεισθεί η διάθεσή της για άλλο σκοπό, προκειμένου να προστατευθεί  και να αποκατασταθεί η περιοχή στο φοινικόδασος του Πρέβελη.
Επίσης από χθες προσωπικό της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου και της Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται στην περιοχή του φοινικοδάσους Πρέβελη σε δύο βάρδιες πρωί – απόγευμα, μέχρι τις νυχτερινές ώρες για την οριοθέτηση της έκτασης και την ενημέρωση πολιτών και φορέων της περιοχής για την αναγκαιότητα τήρησης των δασικών απαγορευτικών διατάξεων στην περιοχή του φοινικοδάσους.
Συγκεκριμένα οι αποφάσεις έχουν ως εξής:
• «Κήρυξη εκτάσεως ως αναδασωτέα με σκοπό την διατήρηση του Δασικού οικοσυστήματος, ώστε να αποκλειστεί η διάθεση αυτού για άλλο προορισμό, εμβαδού 176 στρεμ. Κατηγορίας άρθρου 3 παρ.1 και 2 του Ν. 998/1979 που βρίσκεται στη θέση « Λίμνη Πρέβελη » Δ.Δ. Ασωμάτου Δήμου Φοίνικα και έχει όρια: Ανατολικά: Δασική έκταση, Δυτικά: Δασική έκταση, Βόρεια: Δάσος, Νότια:Θάλασσα,  τα οποία καλύπτονταν από το είδος Phoenix Theophrasti       ( Φοίνικας Θεόφραστου) με υπόφορο σχίνο και ασπάλαθο.
• Απαγόρευση της βοσκής των μεν αιγών επί δεκαετία ( 10 έτη), των δε προβάτων και μεγάλων ζώων επί πενταετία, την κοπή –χωρίς την έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας – δένδρων, θάμνων, κλάδων, φρυγάνων κλπ., την χωματοληψία και την απόθεση μπαζών-σκουπιδιών, την κατασκήνωση για παραθερισμό και οποιαδήποτε άλλη δράση η οποία μπορεί να βλάψει άμεσα ή έμμεσα το εν λόγω οικοσύστημα (ποδήλατα κλπ.) της έκτασης που βρίσκεται στη θέση Λίμνη Πρέβελη του χωριού Ασώματου Δήμου Φοίνικα Νομού Ρεθύμνης εμβαδού 176 στρ. και η οποία οριοθετείται ως εξής: Δυτικά από το parking της Μονής Πρέβελη ακολουθεί το μονοπάτι που καταλήγει στην παραλία περνάει στο ανατολικό πρανές του φαραγγιού, διανύει απόσταση περίπου 450μ. προς Βορά (κατά μήκος των πρανών του φαραγγιού) περνάει στο Δυτικό πρανές του φαραγγιού και φτάνει μέχρι την διασταύρωση δασικών δρόμων περιλαμβάνοντας τμήμα κατά μήκος του ρέματος και καταλήγει μέσω μονοπατιού στο parking.
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 268 του Ν.Δ.86/69, τα δε ποίμνια που βόσκουν παρανόμως θα συλλαμβάνονται σύμφωνα με τα άρθρα 277 και 278 Ν.Δ. 86/69. Η εφαρμογή ανατίθεται στα Δασικά, Αστυνομικά όργανα και τα όργανα της Αγροφυλακής οι οποίοι και δικαιούνται να ζητήσουν την συνδρομή και άλλων δημοσίων υπαλλήλων ή ιδιωτών.»
πηγή: goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου