ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Προσωρινά ελεύθερος ο Μαντέλης!! Γι’ αργότερα, βλέπουμε…

Διαφώνησαν για την προφυλάκιση ΜαντέληΜετά την πολύωρη απολογία του σήμερα στην ειδική ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο Τάσος Μαντέλης αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, αφού διαφώνησαν ως προς το θέμα της προφυλάκισής του η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας. 
Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών είχε την άποψη ότι ο κ. Μαντέλης πρέπει να προφυλακιστεί.
Προσωρινά φυσικά ισχύει η άποψη της ανακρίτριας, μέχρι να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα άρει τη διαφωνία αυτή, και θα αποφασίζει αν ο κ. Μαντέλης θα παραμείνει ελεύθερος ή αν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Ο πρώην υπουργός πάντως, κινούμενος από την αρχή στο ίδιο μήκος κύματος, είπε: «Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει να έχω κάνει αξιόποινη πράξη. Ανέλαβα το πολιτικό κόστος και δεν μετανιώνω που είπα την αλήθεια».
Στο υπόμνημα δε που κατέθεσε στην ανακρίτρια, τόνισε ότι η δίωξή του είναι αντισυνταγματική καθώς βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών αρμόδια για τον ποινικό χαρακτηρισμό μιας πράξης υπουργού είναι η Βουλή.Ακόμα λέει ότι για το αδίκημα της δωροδοκίας έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και επομένως αναφέρει ότι συμπαρασύρεται με αυτό και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων.
Με αυτά που λέει ο Μαντέλης, που κατά την άποψή μου, χωρίς να είμαι ειδικός, μάλλον στέκουν, προβλέπω σε λίγο καιρό να μας λένε οι κυβερνώντες: “συγνώμη, λάθος, εμείς θέλαμε να τον καταδικάσουμε, αλλά ο νόμος ξέρετε και το σύνταγμα λέει άλλα” … Και από προσωρινά , ο Μαντέλης θα είναι και οριστικά και αμετάκλητα ελεύθερος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου