Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

“Ο μπαμπάς μας διέταζε να κλέβουμε”

Πατέρας εξωθούσε τα παιδιά του να κάνουν διαρρήξεις αυτοκινήτων για να εξασφαλίζουν τα προς το ζειν.  Αυτό ομολόγησαν οι τρεις ανήλικοι ρομά που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Πάτρας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν κάνει 5 διαρρήξεις ΙΧ αυτοκινήτων. Οι τρεις ανήλικοι είτε έσπαγαν τα τζάμια με πέτρες είτε άνοιγαν παράθυρα που είχαν αφεθεί μισάνοιχτα μετά από αμέλεια των ιδιοκτητών των οχημάτων. Και οι τρεις δήλωσαν ότι ο πατέρας τους διέταζε να προβαίνουν σε κλοπές. Η αστυνομία τον αναζήτησε, όμως αυτός παραμένει άφαντος. Τα τρία παιδιά αφέθησαν ελεύθερα.
Με την παραπάνω είδηση (πηγή : dete.gr) είμαι σίγουρος ότι όλοι  νιώθουμε αγανάκτηση και θλίψη. Κι όμως, το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό σε όλους μας.
Είναι δυνατόν παιδάκια να κλέβουν από χόμπι; Φυσικά κάποιος τα δασκαλεύει, και τα εξαναγκάζει να το κάνουν…
Και στην πορεία του χρόνου, αυτό γίνεται συνήθεια. Όπως και η επαιτεία. Φαινόμενα και τα δύο συχνά στις κοινωνίες των Ρομά, που προτιμούν αυτό τον τρόπο ζωής, από το συμβατικό.
Δικαίωμά τους να ζουν απομονωμένοι…Αλλά αυτό με τα παιδιά έχει παραγίνει…Δεν πάνε σχολείο, ζητιανεύουν όλη μέρα, κλέβουν… Οι εισαγγελείς σε όλες τις πόλεις που υπάρχει έντονο το στοιχείο των Ρομά, με αυτά θα πρέπει ν’ ασχοληθούν. Πρώτα με τα παιδιά…Και μετά με τα αυθαίρετα και το ρεύμα που υποκλέπτουν. Κι όχι μόνο οι αρχές, αλλά κι εμείς ως κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου