ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

“Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν.”

Το άρθρο αυτό  γράφτηκε  με αφορμή το φρικτό βίντεο του Κώστα Τσόκλή που θα ζητούσα να παρακολουθηθεί από όλους.. γιατί αν δεν έχετε κόρες… ίσως μια μέρα αποκτήσετε….( το video υπάρχει παρακάτω).


Εν αρχή όμως, να συστηθούμε με τον κύριο Κώστα Τσόκλη.
Κώστας Τσόκλης , ζωγράφος-καλλιτέχνης-. Να σημειωθεί παρακαλώ αυτή η γνωριμία.
Φράσεις  του κ. Τσοκλη:
1.«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός από την κοπέλα που προκαλεί. Τη βία τη ζητά η ίδια. Θέλει να τη βιάσουν.»(Δηλώνει) -Γίνεται αναφορά επίσης στο ντύσιμο της εκάστοτε κοπέλας.-
2.«Γιατί να κλείνουν στη φυλακή τον βιαστή κι όχι την κοπέλα; Αφού η φύση τον σπρώχνει να “επιτεθεί”. Δεν είναι ωραίο πράγμα η επίθεση; ».(Αναρωτιέται)
3.«Ποιος είναι ο πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται σπίτι του  και δεν έχει κανέναν ερωτισμό μέσα του ή εκείνος που ρισκάροντας τη ζωή του , την ίδια την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό και θέλει αν το φιλήσει να το αγκαλιάσει;» (ΑΠΟΡΕΙ)
Απάντηση:
Κ. Τσόκλη, δεν ξέρω αν σας ενημέρωσε ποτέ κανείς πως ο βιασμός είναι από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Η φθοροποιός επίδραση του στην ψυχή του θύματος δεν υπολογίζεται με αριθμούς , ούτε με τη δικαιοσύνη που -ίσως-  αποδοθεί. ...
Ο βιαστής δεν έχει συνείδηση -που είναι απαραίτητη ως ανθρώπινο ηθικό μέγεθος αξιολογήσεως της προσωπικότητας του-.. Δεν διέπεται από καμιά είδους εντιμότητα και κανενός είδους ηθικού αναστήματος. Μέσω του βιασμού κ. Τσόκλη προσβάλλεται η αξιοπρέπεια ( αν γνωρίζεται τον όρο)  και η σωματική και ψυχική ακεραιότητα του θύματος.
Την « αρχή της ίσης μεταχείρισης» την  γνωρίζετε; Τον σεβασμό; Αν όχι να σας εξηγήσω εγώ. Πρόκειται για μια σπάνια αρετή που κοντεύει να εξαληφθεί στις μέρες διότι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι κάτι άνθρωποι σαν κι εσάς που υποδαυλίζουν  τα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου για  ισότητα και ελευθερία.
Ο σεβασμός , σαν αρετή, δεσμεύει τη συμπεριφορά του ανθρώπου σε πλαίσια τέτοια έτσι ώστε να εξυπηρετείται η ομαλή και αρμονική συμβίωση. Είναι η ηθική επιταγή του χρέους που μας υπαγορεύει η συνείδηση μας και η οποία οριοθετεί τις πράξεις μας και τη συμπεριφορά μας.  ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!
Μια υποχρέωση που ανέλαβε ο άνθρωπος από τα πρώτα βήματα του στη ζωή, ήταν να καλλιεργήσει τις φυσικές και ψυχοπνευματικές του δυνάμεις για να διαμορφώσει το ηθικό μεγαλείο και να διατηρήσει ΑΝΟΘΕΥΤΗ την ανθρώπινη ποιότητα.
Αλλά για ποια ποιότητα να μιλήσω , όταν εσείς που μιλάτε για «μηχανορραφίες» θυμάτων, για ενδόμυχες θελκτικές ορμές για βιασμό;
Όποιος άνθρωπος έχει αχαλιναγώγητα τα πάθη του οφείλει να τα δαμάσει, οφείλει να παραμερίσει τον παραλογισμό και τις προσωπικές διαθέσεις για «αγκαλίτσες και φιλάκια» ( όπως τόσο αθώα κάνετε λόγο σε αυτά εσείς)  με τη βία και να αποκτηνωθεί.
Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για πλήρη ευθύνη του θύματος και να ηρωοποιούμε το βιαστή που δεν δίστασε να ρισκάρει την ελευθερία του για τα πάθη του;
Να υποτιμάμε και να χαρακτηρίζουμε τα ανθρωπάκια που δεν ασκούν βία –με τη χείριστη μορφή της- ως ηλίθιους καναπεδάκιες;
Τα θύματα των βιαστών δεν χωρίζονται σε κοινωνικά στρώματα , ούτε ανήκουν σε κάποια περίεργη ομάδα σεξουαλικά προκλητικών γυναικών. Έχουν βιαστεί παιδιά κ. Τσόκλη, κοπέλες ακόμα έφηβες, ηλικιωμένες γυναίκες. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Μήπως να θεσπίσουμε νέους νόμους , που θα καθιστούν υποχρεωτικό το ένδυμα που θα κρύβει όλα τα σημεία του σώματος;; Μήπως να προστατεύσουμε εμείς τους βιαστές;;
Σοκ, έλλειψη εμπιστοσύνης, εκφραζόμενες συναισθηματικές αντιδράσεις όπως θυμό, φόβο, άγχος γενικό ή συνδεόμενο με θέματα του βιασμού, διάσχιση , φόβος θανάτου, πανικούς, εξευτελισμός, ενοχή, ντροπή, αυτο-ενοχοποίηση, θυμός, επιθυμία εκδίκησης, ενόχληση, επιφυλακτικότητα απέναντι στους άλλους, κατάθλιψη , είναι μόνο λίγες από τις συναισθηματικές εκφράσεις ενός θύματος βιασμού.
Μήπως να τους λυπηθούμε επειδή έχουν καταπιεσμένες σεξουαλικές ορμές; Ενώ τους άλλους , τους γερο-ηλίθιους, να τους παροτρύνουμε να λυθούν στους δρόμους για πλήρη εξόρμηση και εξωτερίκευση των όσων νιώθουν;
Αυτό είναι «αναρχία» όπως εσείς μας χαρακτηρίσατε….Έτσι φτάνει ο άνθρωπος στον πρωτογονισμό και την οπισθοδρόμηση, με την κατάλυση όλων των αξιών και των ηθών.
Όχι άνθρωπε μου, δεν θα αλλάξει το σύμπαν ολόκληρο επειδή βρέθηκες εσύ -και καμιά ακόμα ντουζίνα απαίδευτοι άνθρωποι-δήθεν προοδευτικοί να καταστρέψετε την ανθρώπινη υπόσταση.
Αυτά που προπαγανδίζετε είναι μια μυθολογία που επηρεάζει συστηματικά τις σχετικές συλλογικές αντιλήψεις γι αυτό θα ήταν προτιμότερο, σε περίπτωση που σέβεστε τον εαυτό σας –λέω εγώ τώρα- να υπολογίζετε τις επιπτώσεις όσων λέτε και πράττετε. Είναι δείγμα σταθερότητας, ωριμότητας και ανθρωπιάς το να σκέφτεται κανείς προτού εκφράσει τις σκέψεις του.
Επίσης θα ήταν επικερδές –για την κοινωνία- προτού ξανά βγείτε δημόσια να ενθαρρύνετε το κύμα του βιασμού να έχετε μελετήσει λίγο περισσότερο τις συνέπειες αυτής της αισχρής πράξης.
Τέλος, αναρωτιέμαι αν έχετε οικογένεια και δη κόρη, από την άλλη πάλι, λυπάμαι στην περίπτωση που έχετε γιο.
Εύχομαι κ.Τσόκλη να μην σας συναντήσω ποτέ μπροστά μου αλλά αν συμβεί ελπίζω να με ηρωοποιήσετε κι εμένα που δεν θα καταπιέσω τα συναισθήματα που τρέφω για το πρόσωπο σας και θα σας τα εκφράσω ευθαρσώς κι εγώ με τη σειρά μου.
Με καθόλου εκτίμηση,
Β.Α.
πηγή: http://vaduende.wordpress.com/2010/08/28/«δεν-καταλαβαίνω-γιατί-ο-βιαστής-είνα/

3 σχόλια:

  1. Δεν διαφωνώ με τον καλλητέχνη, και εμένα η κόρη του η ΠΑΣΟΚΑ με προκαλεί με την στάση της στην βουλή, (βίτσια είναι αυτά) και θέλω να την βιάσω..
    Τυχαίο?
    Δε νομίζω...
    kbibis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη οποια γυναικα βλεπουμε στο δρομο με μινι η΄' με ντεκολτε πρεπει να τη βιαζουμε;;;
    ΑΥΤΑ λεει η καλλιτεχνια του κυριου;;;
    Εχει κορη ο κυριος;;
    Εχει συζυγο ο κυριος ;;
    Η' μονο το "βλημα'' στο μυαλο ;;;
    Ο βιαστης ειναι -κυριε -ψυχοπαθολογικη προσωπικοτητα.Αν εσυ νοιωθεις τετοιος ορμα και κανε αυτα που λες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ 'κύριε' Τσόκλη θα ήθελα να ξέρω γιατί δεν είσαι εσύ στη θέση του ψαριού που βρίσκεται πίσω σου???? Να μας σώσεις όλους από τις αηδίες που λες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή