ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ας “διαβάσει” σωστά ο Πρωθυπουργός το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και ανήμερα, πήξαμε στα (τηλεοπτικά) μηνύματα… Από πολιτικούς αρχηγούς, από Υπουργούς και Υφυπουργούς, από απερχόμενους Νομάρχες, από νεοεκλεγμένους Περιφερειάρχες, από Δημάρχους, και από κάθε λογής πολιτικό, που νόμιζε ότι λέγοντας τις γνωστές, καθιερωμένες αρλούμπες, θα κερδίσει μερικά δευτερόλεπτα παρουσίας στα δελτία ειδήσεων. Ένα μήνυμα όμως ξεχώρισε… του Προέδρου της Δημοκρατίας:

“Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ.
   Συμμερίζομαι την αγωνία των συμπολιτών μας που γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια. Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας.
    Η πολιτεία, οφείλει να επιβάλει αποτελεσματικές ρυθμίσεις για να υποχρεώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν, να δηλώσουν την περιουσία τους.

Η σκέψη μου είναι στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Που υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από ανέχεια. Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι το μεγάλο ζητούμενο.
    Όσο πολύπλευρα και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε,  στη γειτονιά μας, στη χώρα μας, σε ευρωπαϊκό ή σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο σύνθετες και αν είναι οι απαντήσεις που απαιτούνται, πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση ότι, ειδικά στην κρίση που περνάμε, κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.
    Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα με ιστορία και αντοχές σε πολύ μεγαλύτερες τρικυμίες.
    Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, στους στρατιώτες μας που υπηρετούν στα σύνορα, στον ελληνισμό της διασποράς, σε όλους όσοι δεν μπορούν να είναι σήμερα μαζί με τους δικούς τους.
    Εκφράζω ολόψυχα την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας.Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά.”

Ο κος Παπούλιας, σε μερικές γραμμές, περιέγραψε τόσο, μα τόσο περιεκτικά, τόσο τα αίτια της οικονομικής μας κρίσης, όσο και τις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Και γνωρίζει ακριβώς που πονάει η Ελληνική οικονομία, πράγμα που φαίνεται όχι ότι αγνοούν (τότε ίσως θα ήτανε δικαιολογημένοι), αλλά επιλέγουν να αγνοήσουν οι κυβερνώντες.

Βάζει τον εαυτό του πρώτο στους φταίχτες για την κατάσταση της χώρας, αντί να τον εξαιρεί, ρίχνοντας το φταίξιμο “στους άλλους”. Αναγνωρίζει την αδικία που γίνεται με τις περικοπές και την υπέρμετρη φορολόγηση των ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων, των μισθωτών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και των συνταξιούχων, που γίνονται κάθε μέρα πιο φτωχοί. Συμμερίζεται την οργή του λαού, για το γεγονός ότι κανένας από τους πολιτικούς που πλούτισαν σε βάρος του Ελληνικού λαού δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, αλλά αντίθετα, έχουν αρχίσει και δικαιώνονται ένας-ένας από τις (δήθεν) εξεταστικές επιτροπές για τα μεγάλα σκάνδαλα.

Έχει πλήρως καταλάβει το σχέδιο της κυβέρνησης, να διασπάσει το λαό σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες, για να τον “διαχειριστεί” καλύτερα γι’ αυτήν, και το θεωρεί λάθος. Οι κοινωνικές ανισότητες που υπήρχαν, έχουν διευρυνθεί με τα μέτρα που ελήφθησαν τη χρονιά που μας πέρασε. Γι’ αυτό και ζητάει από την κυβέρνηση να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ την κοινωνική συνοχή. Και επισημαίνει ότι κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.

Τέλος, αναγνωρίζει ως το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας τη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως σε αυτό τον τομέα. Την καλεί λοιπόν να ανταποκριθεί άμεσα στη μέγιστη υποχρέωση που έχει απέναντι σε όσους τόσα χρόνια τροφοδοτούν υπέρμετρα τα κρατικά ταμεία, και να θεσπίσει τους νόμους, αλλά και να δημιουργήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που χρειάζονται ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.

Αυτό που μένει τώρα να διαπιστώσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι αν ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση επιλέξουν να “διαβάσουν” το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια, ή να το πετάξουν στα σκουπίδια, και να ακολουθήσουν πιστά τα μηνύματα του Στος Καν, του Όλι Ρεν και της Μέρκελ. Αν επιλέξουν το δεύτερο, να ξέρουν ότι το επόμενο μήνυμα θα έρθει από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό.

Και αυτή τη φορά αποδέκτης δε θα είναι μόνο ο Χατζηδάκης…

3 σχόλια:

  1. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΧΡΙΖΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ
    ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!

    παρακαλω καντε μια αναφορα .. να μαθευτει να μην μεινει ετσι! ειναι πολυ σοβαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχω αναρτήσει http://antipaloi.blogspot.com/2010/12/blog-post_6733.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή