ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Αναγνώστης: Το κακό με τα τραπεζοκαθίσματα έχει παραγίνει!

Είναι γνωστό ότι από το Δήμο γίνεται παραχώρηση (εκμίσθωση για την ακρίβεια) μέρους του κοινόχρηστου χώρου της πόλης μας, κυρίως των πεζοδρόμων, σε επιχειρηματίες. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν και τα γνωστά μπρούτζινα "κουμπιά" στους δρόμους, ώστε να οριοθετείται κατά κάποιο τρόπο το "μίσθιο". Δεν θα αναφέρω το γεγονός ότι προσωπικά θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό καταργείται η έννοια του κοινόχρηστου και καταστρατηγούνται συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, ας δεχτούμε ότι αφού υπάρχουν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα (δεν τα βρίσκω τώρα), η διαδικασία είναι νόμιμη (αν και θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει το ΣτΕ επ' αυτού).
Ως πολίτης αυτής της πόλης όμως, θεωρώ ότι το κακό με τα τραπεζοκαθίσματα έχει ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ! Πλέον ο πρακτικά ελεύθερος χώρος που υπάρχει είναι ανεπαρκής και σε πολλές περιπτώσεις οι περαστικοί στριμώχνονται κυριολεκτικά για να περάσουν ανάμεσα στις σειρές τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων. ΚΑΙ σε αυτό όμως δεν θα αναφερθώ με την παρούσα, διότι θα δεχτώ για τη ροή της συζήτησης ότι μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας εξυπηρετείται απ' αυτή την κατάσταση. Βέβαια μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας ψηφίζει και Κουράκη, αλλά ας μην το συζητήσουμε ούτε αυτό. Αυτό όμως που με ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ σε σημείο απελπισίας είναι όταν γίνεται κατάληψη της λωρίδας των τυφλών!!! Το συγκεκριμένο κατάστημα αναψυχής λοιπόν, κατ' εξακολούθηση καταλαμβάνει τη λωρίδα. Όταν τα τραπεζάκια είναι κενά, είναι τοποθετημένα με τρόπο τέτοιο ώστε να μην πατούν πάνω στη λωρίδα των τυφλών. Αυτό όμως αλλάζει αμέσως μόλις κάποια παρέα καθίσει, διότι προφανώς απαιτείται κάποιος χώρος για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες και να απλωθούν με την ησυχία τους οι Ελληνάρες. Με τον τρόπο αυτό, το μεγαλύτερο μέρος του ωραρίου λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος, η λωρίδα των τυφλών είναι κατειλημμένη. Το πλέον τραγικό όμως είναι αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Δεν έφταναν τα τραπεζάκια, έβαλε και μια τέντα για να προστατεύει τους "αξιότιμους" πελάτες του απ' τα καιρικά φαινόμενα.

GPS_IMAG0010

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή δεν επιλαμβάνεται του ζητήματος. Τους λόγους τους αφήνω σε εσάς να τους φανταστείτε ή σε κάποιον πιο αρμόδιο να τους διερευνήσει (π.χ. οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Μεσόγειος", τα γραφεία της οποίας είναι και δίπλα στο συγκεκριμένο κατάστημα και η οποία είναι μάλλον η τελευταία ελπίδα της πόλης ως προς τα αμερόληπτα ΜΜΕ).
Εφόσον όμως δεν πράττονται τα νόμιμα, ως καταναλωτές δεν έχουμε δύναμη για να αλλάξουμε τα πράγματα; Επιθυμούμε να ενθαρρύνουμε μία κατάσταση που δείχνει ότι δεν σέβεται και αγνοεί προκλητικά τα δικαιώματα μίας πολύ ευαίσθητης κατηγορίας συμπολιτών μας, με μόνο μέλημα το κέρδος;

Αναγνώστης

10 σχόλια:

  1. νικος ο αλικαρνασσευς7 Ιανουαρίου 2011 στις 6:50 μ.μ.

    τωρα και με το καπνισμα να δειτε τι θα γινει στους υπαιθριους χωρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σας ειπαν σε αλλο σχολιο οτι δεν διαβαζετε την εφημεριδα μεσογειος και σπευσατε να την αναφερετε εντεχνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει κι άλλος λόγος για τον οποίο μπορεί να αναφερθεί μια εφημερίδα, μην είστε καχύποπτοι. Επίσης, σε άλλον απευθυνόταν το πρώτο σας σχόλιο και σε άλλον αυτό. Όπως θα είδατε, η συγκεκριμένη δημοσίευση είναι από κάποιον αναγνώστη του blog. Δεν αναφέρθηκε "έντεχνα" λοιπόν η Μεσόγειος, αναφέρθηκε ευθέως, γιατί η παρουσία της στο blog μέσω των σχολίων που αναρτάτε είναι σαφής, οπότε ήταν ένας τρόπος να σας δοθεί ένα μήνυμα. Δεν έγινε κακοπροαίρετα, ειλικρινά. Εάν σας ενόχλησε (που δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο), ζητώ συγγνώμη και εάν επιθυμείτε, θα παρακαλούσα να διαγραφεί το συγκεκριμένο τμήμα της αρχικής ανάρτησης. Μπορώ να το ζητήσω από τη διαχείριση του blog με email, για να πιστοποιήσω την ταυτότητά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...αλλά πείτε μου ειλικρινά, το μόνο που κίνησε το ενδιαφέρον σας από τη φωτογραφία και το κείμενο, ήταν η αναφορά στην εφημερίδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pragmatika einai pia h katastrofh tou hrakleiou ayta ta trapezokathismata...den mporeis na perpathseis se ayth thn polh.kai to exoun pia parakanei..
    ayto to magazi exei pia kseperasei kathe orio,an mporouse tha eftane mexri thn paralia..
    giati to allo vre paidia sto kentro pou gia xarh tou kerdous tou magaziou evgalan to kouvouklio twn elta pou voleye tous polites na mhn perimenoun me tis wres sthn daskalogiannh?aman pia!den epanastatei o kosmos?se alles poleis pou einai pio asxhmes exeoun kataferi kai tis exoun kanei omorfes me xwrous gia perpathma kai gia xalarwsh..edw apo to kako sto xeirotero pame.
    kai o allos kolaei sthn efhmerida...kai tou zhtas kai sygnwmh? ti na pw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζητώ συγγνώμη απ' οποιονδήποτε αισθάνεται ότι θίγεται, αμέσως ή εμμέσως από κάτι που έγραψα, διότι με τις εντάσεις μεταξύ μας δεν λύνονται τα προβλήματα, ούτε προωθούνται τα κοινά μας συμφέροντα! Μόνο με τη συνεργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο και αν λατρεύουμε τα ροφήματα της συγκεκριμένης καφετέριας, ο τρόπος με τον οποίο έχει "εξαπλωθεί" όχι μόνο κατακριτέος είναι κυρίως ασεβής προς κάθε δημότη του Ηρακλείου αλλά και κάθε άνθρωπο με προβλήματα όρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα είναι δυνατόν τόσο καιρό να μην αντιδρά κανείς από τη δημοτική αρχή; Εκτιμώ πως κάποιου είδους "αντιπαροχή" θα υφίσταται και σε αυτή τη περίπτωση καθώς δε γίνεται να δημοσιεύονται διαρκώς εξαγγελίες από τη Λότζια κατά της εξάπλωσης των τραπεζοκαθισμάτων και από την άλλη, σε ακτίνα 200 μέτρων από αυτή, να γίνονται παρανομίες εξόφθαλμες!
    Υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις που έχουν ιδιοποιηθεί πεζόδρομους στην πόλη μας, ωστόσο το παράδειγμα της ανάρτησης αυτής είναι σκανδαλιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά τα "καθαρά" από τραπεζοκαθίσματα ηρακλειώτικα πεζοδρόμια μοιάζουν με ουτοπία...

    Ντραμπάκουλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε λαός έχει τον Ηγέτη που του αξίζει...
    Ο κύριος Κουράκης λοιπόν δεν φταίει σε τίποτα.Ο άνθρωπος εκλέχθηκε με το 72%.Είναι ο καθρέφτης της πλειοψηφίας του μέσου ηρακλειώτη.Πασοκάρα ολέ κτλ...Προσωπικά τον έχω πετυχει να περπατάει στη Δαιδάλου και να φτύνει,αυθόρμητως!(κάτι θα φαγε μάλλον).Αισθητική,κοινωνική ευαισθητοποίηση ώρα μήδεν!!!!!!!!!!! και άσε τον τυφλό στον πόνο του,αφου δεν βλέπει γιατί να πάει βόλτα στη Χάνδακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή