ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

*Χρεοκοπία από αγράμματους κοπρίτες ή από μορφωμένους;

Διάβαζα τα επανωτά χειρουργικά χτυπήματα του κ. Πάγκαλου στις εφημερίδες και στα ΜΜΕ. Απέδειξε περίτρανα για μια ακόμη φορά πως δικαιωματικά νομίζω, κατέχει εδώ και χρόνια μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο με όσα είπε σε ρυθμό πολυβόλου τις τελευταίες μέρες. Ξεκίνησε με το περίφημο «μαζί τα φάγαμε» συνέχισε με «τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας που τους είπε αντιπαραγωγικούς», με «τους δημόσιους υπάλληλους που τους αποκάλεσε κοπρίτες» και τελείωσε με το περίφημο ότι «οι αγωνιστές του 1821 ήταν αγράμματοι και σ’ αυτούς οφείλεται ότι η Ελλάδα έμαθε να ζει με το ρουσφέτι».
Έμαθα λοιπόν από τον κύριο Πάγκαλο πως όταν δίνω σε μια τράπεζα (τη χώρα μου) τα χρήματα μου να τα διαχειριστεί για να έχω σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτή είναι ανίκανη για σωστή διαχείριση και φαλιρίσει, φταίω κι εγώ γιατί κι εγώ τα διαχειριζόμουν μαζί της.
Έμαθα ότι οι πιλότοι που έχουν χιλιάδες ώρες πτήσεις στο Αιγαίο και φτάνουν στα όρια τους τα αεροπλάνα, αλλά οι ίδιοι έχουν τεράστια ψυχικά αποθέματα και πετάνε πέρα από τα όρια τους, για να αναχαιτίζουν τους τούρκους, και αφού πρώτα έχουν περάσει ένα σωρό ψυχολογικά τεστ, ότι δεν έχουν το δικαίωμα να πατήσουν το «κουμπί» και να ρίξουν κανένα τουρκικό αεροπλάνο, δεν παράγουν εργασία αλλά παίζουν με τους τούρκους όπως στο πλέι στέισον τα παιδάκια, για να περνά η ώρα τους!
Έμαθα ότι...
 στα 26 χρόνια που δουλεύω εγώ και οι συνάδελφοι μου στο σχολείο, που τα τελευταία 30 χρόνια οι εκάστοτε κυβερνώντες το έχουν ξεφτιλίσει εντελώς με τα διάφορα νομοσχέδια της παιδείας που λανσάρουν, τα οποία αλλάζουν όπως τα πουκάμισα, χωρίς ποτέ ο μαθητής, ο φοιτητής και ο καθηγητής να είναι σίγουρος για τι του ξημερώνει και χωρίς ποτέ να ακούσουν προτάσεις από γονείς, μαθητές και καθηγητές, είμαι κοπρίτης που αμείβομαι με τον χαμηλότερο μισθό της ευρωπαϊκής ένωσης και που είναι συνεχώς μειούμενος. Έχει απόλυτο δίκιο! Άλλωστε ποιος είμαι εγώ που τολμώ να παρακαλώ κάθε χρόνο για να κάνω θεατρικά έργα και περιβαλλοντική εκπαίδευση στους μαθητές, για να μάθουν κάτι χρήσιμο για όλη τους τη ζωή, χωρίς να είμαι ειδικός αλλά επειδή μ’ αρέσει, τρώγοντας κάποιες ώρες από τον χρόνο μου τα σαββατοκύριακα, χωρίς να πληρώνομαι έξτρα. Εκτός κι αν τα 200 ευρώ (όποτε θυμηθούν και τα δώσουν) για μια δουλειά 500 ή 600 ωρών και βάλε θεωρείται καλή αποζημίωση και δεν το ξέρω.
Όλα αυτά βέβαια, πρέπει να ξέρει ο κάθε πολίτης, ότι γίνονται σε σχολεία πρότυπα για όλο τον κόσμο κτισμένα με προδιαγραφές του 1930, αφού έρχονται ειδικοί από διάφορες προηγμένες χώρες έκπληκτοι για να δουν, πως καταφέρνουμε και παράγουμε έργο εμείς οι κοπρίτες, με 10 υπολογιστές για 350 μαθητές στο λύκειο, με αίθουσα χημείου αποθήκη, με ευρύχωρα γραφεία καθηγητών σε αναλογία μισού τετραγωνικού για τον καθένα, με θέρμανση που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας (ειδικά φέτος), με αύλειους χώρους για μαθητές και καθηγητές που δεν υπάρχουν, με βιβλία που δεν έρχονται ποτέ στην ώρα τους και με υπεύθυνους οι οποίοι έχουν ξεχάσει τι είναι εκπαίδευση και διοικούν από τα γραφεία του υπουργείου παιδείας χωρίς ποτέ να δοκιμάζουν τον πραγματικό αέρα του σχολείου, των προβλημάτων, της μάθησης, της πραγματικότητας.
Ναι είμαστε κοπρίτες γιατί μπορούμε και στέλνουμε γιατρούς στη Σουηδία και κάνει επίσημη δήλωση ο σουηδός υπουργός υγείας και ευχαριστεί την Ελλάδα που στέλνει εκεί γιατρούς (λόγο ανεργίας εδώ) επειδή σ’ αυτούς είναι τεράστιο το κόστος για παραγωγή γιατρών.
Ήξερα ότι οι αγωνιστές του 1821 ήταν αγράμματοι αλλά τώρα έμαθα ότι αυτοί είναι εκείνοι που καθιέρωσαν το ρουσφέτι! Σίγουρα έτσι είναι! Τώρα πια θα το θυμάμαι ότι πραγματικά οι αγωνιστές του 21 ήταν αυτοί που ξεκίνησαν το ρουσφέτι! Όπως ο Νικηταράς ο τουρκοφάγος που αγωνίστηκε στη διάρκεια της επανάστασης, πρόσφερε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της πατρίδας μας κι έπειτα φυλακίστηκε, για να ζητιανεύει τελικά σ’ ένα στενοσόκακο του Πειραιά, σχεδόν τυφλωμένος, πάμπτωχος κι εγκαταλειμμένος απ’ όλους. Δε ζήτησε ποτέ τίποτε από την ελεύθερη Ελλάδα. Κι όταν οι γύρω του τον παρακινούσαν ν’ απαιτήσει από την κυβέρνηση µια πλούσια σύνταξη, απαντούσε πως …η πατρίδα τον αμείβει πολύ καλά, λέγοντας ψέματα, για να µην προσβάλλει την πατρίδα του! Ή όπως το γέρο αγωνιστή Ματρόζο που είχε σώσει τη ζωή του Κανάρη σε κάποια ναυμαχία και πήγε να τον δει όταν ήταν πρωθυπουργός και ο υπασπιστής δεν τον άφηνε να περάσει βλέποντας τον κουρελή και ζητιάνο. Τότε ο αγωνιστής του είπε… Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα…
Τι μπορεί να μάθει ένας απλός άνθρωπος τελικά από ένα υπουργό! Εντάξει θα μου πείτε ποιος είμαι εγώ που θα με διαβάσει ο κάθε Πάγκαλος και θα ιδρώσει το αυτί του; Συμφωνώ απόλυτα! Εδώ δεν έχουμε ξυπνήσει τόσα χρόνια τώρα θα ιδρώσει το αυτί του κάθε Πάγκαλου;
Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι τη χρεοκοπία μας, γιατί για χρεοκοπία πρόκειται άσχετα αν δεν το ανακοινώνουν φανερά, τη χαίρομαι ιδιαίτερα! Φαντάζεσθε τι θα γινόταν αν χρεοκοπούσαμε από αντιπαραγωγικούς αγράμματους κοπρίτες; Ενώ τώρα ε; προσέξτε! χρεοκοπήσαμε από παραγωγικούς δουλευταράδες μορφωμένους! Άλλη αίσθηση ρε παιδί μου! Το ευχαριστιέσαι! Λες μακάρι να γινότανε να χρεοκοπούσαμε συχνότερα!
Το μυαλό μου, όσο κι αν προσπάθησα είναι αλήθεια, δεν κατάφερε να μην θυμηθεί ξανά τον στίχο του Βάρναλη «άντε θύμα άντε ψώνιο, άντε σύμβολο αιώνιο! Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!» Αλλά επειδή κάτι τέτοιο αργεί απελπιστικά απ’ ότι φαίνεται, μπορεί ο κάθε Πάγκαλος να λέει ότι του αρέσει χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα κι εμείς όλοι οι αντιπαραγωγικοί αμόρφωτοι κοπρίτες απλά να τον ακούμε… χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
*Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, από τα ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!
    ΟΧΙ στον μεγάλο ΕβραιοΜασόνο Πάγκαλο που ταϊζουμε για να μας βρίζει, να ξεπουλάει τη χώρα(βλέπε Ημια) και να αποκτά κάθε χρόνο Άλλο Ένα στρώμα λίπους στη σαπιοκοιλιά του.
    Αλλά σε εμάς που τον βάλαμε εκεί και δεχόμαστε τη βρωμερή του γλώσσα με σκυμμένο το κεφάλι.
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή