ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Οφθαλμός αντί οφθαλμού, και … αφίσα αντί αφίσας!!!

image

Το γνωστό ρητό από την παλαιά διαθήκη, παραφρασμένο όπως φαίνεται στον τίτλο, περιγράφει την επόμενη (3η κατά σειρά) δράση των minoistas την ερχόμενη Κυριακή.  Όχι φυσικά με  την έννοια της εκδίκησης που έχει η αρχική ρήση, αλλά της ευαισθητοποίησης και της αφύπνισης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην αναγγελία της επόμενης δράσης τους, η αφίσα που βλέπετε πιο πάνω θα κολληθεί σε κεντρικά σημεία στο Ηράκλειου ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προκειμένου  να ταρακουνήσουν όλο το μηχανισμό που σχετίζεται με την αφίσα. Από τον επιχειρηματία διαφημιζόμενο μέχρι τον αφισοκολλητή. Το θέμα της αφίσας των minoistas έχει να κάνει με την ανεξέλεγκτη χρήση της αφίσας από τους αφισοκολλητές αλλά και την μη εφαρμογή των νόμων από την Δημαρχιακή αρχή.

Για όσους θέλουν να συμμετέχουν θα χρειαστεί να πάρουν 1 βούρτσα και 1 κόλλα σε σκόνη για αφισοκόλληση, ένα μικρό κουβά και ένα μπουκάλι νερό 1,5 λίτρο. Στους εθελοντές-αφισοκολλητές που θα δηλώσουν παρών σε αυτή την δράση θα δοθούν περισσότερες οδηγίες από τους διοργανωτές.

Καλή επιτυχία!

12 σχόλια:

  1. Αυτό το... "φίλε Δήμαρχε", όλα τα λεφτά, τί να σου πω! Ευρηματικότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και θα πάρετε σβάρνα όλα τα σημεία του Ηρακλείου να κάνετε αφισοκόλληση; τότε και εγώ που θέλω να κάνω αφισοκόλληση για την εξαθλίωση που μου έχουν επιβάλλει όλοι αυτοί που εσείς αθωόνετε με τις εθελοντικές σας πράξεις και που τρίβουν τα χέρια τους στο δήμο που οι πολίτες ρίχνουν την ευθύνη πάνω στους ίδιους τους τους εαυτούς για την κατάσταση της πόλης...μην μου τις πατήσετε αγαπητοί μου μινοίστας. Υποθέτω ότι είναι το καλύτερο μήνυμα τώρα που ο κόσμος χάνει τις δουλειές του να τον απασχολείτε με τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταπληκτική αφίσα παιδιά μπρ.... αβο!

    τις δικές σας αφίσες ποιός θα τις βγάλει από τους τοίχους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπάσχουμε όλοι μας με όσους είναι άνεργοι και κατ επέκταση άποροι. Όμως η αντίδραση έχει πολλές μορφές. Οι ίδιοι που θα βάλουμε τις δικές μας αφίσες, θα τις βγάλουμε την αμέσως επόμενη Κυριακή. Στην αφίσα του Αντίπαλου δεν φαίνεται καθαρά αλλά το γράφουμε κάτω δεξιά. Πέρα πάντως από την κριτική, που την περιμέναμε για να πούμε την αλήθεια, δεχόμαστε και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις να συζητήσουμε. Πάντα πιστεύαμε ότι υπάρχει κοινό πεδίο δράσης ανεξάρτητα σε ποιον χώρο ανήκει ο καθένας μας. Τολμήστε το και πιστέψτε ότι θα βγούμε κερδισμένοι όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα φίλε Μινοιστας, πες μου σε παρακαλώ πώς στην ευχή έβγαλες το συμπέρασμα οτι το παλικάρι παραπάνω είναι "άνεργος και κατ' επέκταση άπορος"!!! Επειδή "τόλμησε" να έχει αντίθετη άποψη;
    Όσο για την αναφορά κάτω δεξιά στην αφίσα, καλύτερα να τρέξετε να συμπληρώσετε το κείμενο που ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει μιάς και όσες φωτογραφίες του φυλλαδίου υπάρχουν στο δίκτυο, καμία δεν έχει την αναφορά που λες... ( ούτε καν στο μπλογκ σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά αποφασίσαμε να τις καθαρίσουμε πιο γρήγορα αν και αυτό δεν σας πειράζει. http://minoistas.blogspot.com/2011/02/3-minoistas_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ύφος σας και μόνο είναι αυτό που εμένα προσωπικά με κρατάει μακριά από τις δράσεις σας. Χαίρομαι πάντως που οι παρατηρήσεις μου παραπάνω σας έκαναν και την αφίσα σας να αλλάξετε αφού η προηγούμενη δεν είχε καν αναφορά για καθαρισμό των αφισών σας, αλλά και να αφιερώσετε σχεδόν ολόκληρο το τελευταίο σας άρθρο στο blog στους λόγους της αντιπαράθεσής μας.
    Η απορία που μου αφήνετε πάλι είναι πάντως το πού ανακαλύψατε πως σας κατηγορήσαμε πως οι δράσεις σας αντιπολιτεύονται τον δήμο Ηρακλείου.
    Κλείνω κάνοντάς σας μια παρατήρηση αν και νομίζω ότι θα είναι επι ματαίω: αν σας ενδιαφέρει να γίνετε περισσότεροι συμπαθείς, γίνετε λίγο πιο διαλλακτικοί, μην αφήνετε την απότομη δημοσιότητα να σας φουσκώνει τα μυαλά.Πάρτε κανένα παράδειγμα απο συναδέλφους σας άλλων πόλεων και μην πετάτε στην πυρά τον καθένα που διαφωνεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι αν δεν σας αρέσει το ύφος μας αλλά είναι ανάλογο με το ύφος των συνομιλητών μας. Επειδή όλα τα σχόλιά σας ήταν ειρωνικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας πούμε και ευχαριστώ από πάνω. Για την αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να τονίσω ότι δεν έγινε καμία αλλαγή στην αφίσα. Αν διαβάσετε καλύτερα (μεγεθύνοντάς την ίσως)θα δείτε το κείμενο κάτω δεξιά σε σκούρο φόντο για την καθαριότητα και από τις δικές μας αφίσες. Μπορεί να το βεβαιώσει και ο Αντίπαλος που φιλοξένησε την δράση μας. Όσον αφορά την ανάρτησή μας στο blog προφανώς και δεν απαντάμε σε εσάς αλλά σε όλους όσους είχαν την εντύπωση ότι δρούμε αντιπολιτευτικά. Μην φουσκώνετε λοιπόν εσείς και νομίζετε ότι ο κόσμος γυρίζει μόνο γύρω από εσάς. Την δημοσιότητα δεν την επιθυμούμε αν και πολλοί θα το εκμεταλλευόντουσαν στη θέση μας για ιδιοτελείς σκοπούς. Όλα τα Ηρακλειώτικα τηλεοπτικά κανάλια και πολλοί ραδιοσταθμοί ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε συνεντεύξεις στα στούντιό τους αλλά σε όλους αρνηθήκαμε ευγενικά. Το αν είμαστε λοιπόν συμπαθείς ή όχι ποσώς μας ενδιαφέρει ειδικά σε τύπους σαν εσάς. Έχετε τις απόψεις σας κι έχουμε τις δικές μας. Αν θέλετε πολύ απλά σταματήστε να μας διαβάζεστε ή απλά αλλάξτε ...κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ευχαριστώ πολύ που επιβεβαιώνεις τις απόψεις μου περί της αντιμετώπισης της αντιθέτου άποψης για μια ακόμα φορά.
    Αν ήθελα φίλε μου κι εγώ να "φουσκώσω", δεν θα σας έγραψα ανώνυμα αλλά θα έδινα κι εγώ συνεντεύξεις στα κανάλια και θα έβαζα στο μπλόγκ μου και στο facebook φωτογραφίες και βίντεο με την αφεντομουτσουνάρα μου να κάνει δράσεις.
    Και κάτι τελευταίο: Σου ζητώ συγνώμη σχετικά με την αφίσα, έκανα λάθος.
    Καλή συνέχεια και εύχομαι στις επόμενες δράσεις σου να ξεβρωμίσεις την πόλη σου και από αυτούς που διαφωνούν μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένας λόγος που πληρώνουμε δημοτικά τέλη είναι γιατί υποτίθεται υποχρεούται ο δήμος να μας παρέχει μια πόλη καθαρή και ανθρώπινη (όσο το δυνατόν γίνεται μια πόλη να είναι ανθρώπινη). Αυτό το κάνει με θέσεις εργασίας, με μισθωτούς εργαζόμενους που συντηρούν οικογένειες και δουλειά τους είναι η καθαριότητα.Γιατί να καθαρίσω την πόλη μου και να πληρώνω και δημοτικά τέλη από πάνω; Δεν ζούμε σε ιδανική κοινωνία αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διεκδικούμε θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς όρους δουλειάς, ελεύθερο χρόνο όχι για να καθαρίζουμε την πόλη και να τρίβει τα χέρια του ο δήμαρχος αλλά ουσιαστικό δημιουργικό ελεύθερο χρόνο
    Ακόμα δεν έχω καταλάβει, εγώ προσωπικά τι και ποιον εξυπηρετείτε; Τους εργαζόμενους του δήμου, τους δημότες που τους καλείται σε εθελοντική απλήρωτη δουλειά με τέτοια ανεργία γύρω μας ή στο κάτω κάτω τον δήμο που γλιτώνει το λαμόγιο χρήματα και τα αξιοποιεί για την πάρτη του και να κάνει επιχειρήσεις στα παιδιά του, ενώ παράλληλα θ αρχίσουν να κλείνουν σχολεία και στο Ηράκλειο λόγω υποχρηματοδότησης.
    Αντιλαμβάνομαι διαφορετικά το ρόλο του ενεργού πολίτη και δυσκολεύομαι να μπω στη λογική σας.
    Επίσης να έχετε υπόψιν σας πως σε κάτι τέτοιες ομάδες δρουν και φασιστοειδή όπως αντίστοιχα στην Αθήνα που επωφελούνται από αυτό το παρεάκι του αγανακτισμένου δημότη που επιτέλους λαμβάνει δράση.
    Εγώ προσωπικά χαίρομαι περισσότερο να βλέπω αφίσα που να γράφει κάτι ουσιαστικό ένα ρελιστικό αίτημα ή κάποιο σύνθημα που καθρεφτίζει την κατάσταση της κοινωνίας μας παρά άσπρους καθαρούς απρόσωπους τοίχους που από πίσω κρύβουν προβλήματα που οι άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν πως μπορούν να τα λύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H αφίσα είχε από την αρχή τη σημείωση στην κάτω δεξιά πλευρά. Δεν μπήκε εκ' των υστέρων. Απλά στην ασπρόμαυρη έκδοση που έχω αναρτήσει δε φαίνεται τόσο καθαρά όσο στην έγχρωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Αντίπαλε, επειδή κατάλαβα το λάθος μου σχετικά με την αφίσα ζήτησα συγνώμη στην τελευταία μου αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή