ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Χρόνο – χρόνο το επεκτείνουν , ήσυχους δε μας αφήνουν…

Περί μνημονίου ο … τίτλος, αφού συμφωνήθηκε με την ΤΡΟΙΚΑ η επέκτασή του ως το 2015 αντί του 2014 που ίσχυε μέχρι σήμερα. Μάλιστα, από το υπουργείο Οικονομίας περηφανεύονται ότι μόνοι τους το πρότειναν!!! Η κίνηση αυτή του υπουργείου έχει ως στόχο να στείλει το μήνυμα στις αγορές ότι θα συνεχισθεί η εντατική προσπάθεια για πρωτογενή πλεονάσματα και μείωση του χρέους, πέραν του χρονοδιαγράμματος που έθεσε η τρόικα.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να πω ότι δεν πίστευε κανείς ότι η λιτότητα θα σταματήσει το 2014. Και ο λόγος είναι απλός: το χρέος από τα 300 δις θα έχει φτάσει στα 450 δις τότε!!! Είναι αυτά τα ποσά για να κάνουμε σπατάλες; Φυσικά όχι! Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο Έλληνας αντέχει μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, περικοπές, φορολογία.  Όμως ο περιορισμός δαπανών επιβάλλεται πλέον σε κάθε κρατικό τομέα. Οι σπατάλες με τις προμήθειες στον τομέα της υγείας, αλλά και των εξοπλισμών, πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Όπως πρέπει να σταματήσει επιτέλους και η άκρατη φοροδιαφυγή.

Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θα διαλέξει και πάλι τον εύκολο δρόμο, για να καθορίσει τα μέτρα ύψους 12 δις για τη διετία 2012-2014, και τα επιπλέον 2 δις για το 2015. Και αυτό γιατί το μόνο που ξέρει να κάνει μέχρι τώρα, είναι περικοπές και επιβολή φόρων. Λίγο ισοπεδωτικό ακούγεται αυτό, αλλά είναι αλήθεια. Δεν βλέπουμε ουσιαστικές κινήσεις που να έχουν στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής (ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω κάνουν), αλλά ούτε και καμία διάθεση για μείωση των εξοπλιστικών δαπανών. Στον τομέα της υγείας κάτι πάει να γίνει, αλλά είμαστε ακόμα μακριά από το μέσο ευρωπαϊκό όρο στις τιμές των ιατρικών και παραϊατρικών υλικών. 

Επειδή όμως δε μου αρέσει να προτρέχω, θα περιμένω να δω το (ξανα)επικαιροποιημένο μνημόνιο που θα παρουσιαστεί αρχές Μαρτίου, για να κρίνω πιο συγκεκριμένα. Μέχρι τότε, ας ετοιμάσουμε άλλη μια τρύπα στο ζωνάρι καλού-κακού… Αχρείαστη να ‘ναι…

Υ.Γ.: Τόσο σίγουροι είναι ότι θα είναι κυβέρνηση και το 2015;; Θα μου πείτε, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, ναι… Είμαστε τελικά τόσο μαζόχες;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου