ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ολική απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από την 1η του Σεπτέμβρη

Έφτασε η ώρα που απεύχονταν όλοι οι θεριακλήδες!!! Σε ισχύ τίθεται από την 1η Σεπτεμβρίου η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων διασκέδασης (καφετέριες, κέντρα διασκέδασης,εστιατόρια, κλπ). Επίσης, καταργούνται τα καπνιστήρια σε όλους τους χώρους εργασίας και οι καπνίζοντες θα πρέπει να πηγαίνουν έξω από την είσοδο του κτιρίου ή στην ταράτσα.
Με το νέο νόμο, σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας, κλείνουν όλα τα παραθυράκια που υπήρχαν με το προηγούμενο καθεστώς. Μάλιστα, επειδή υπήρχαν διαμαρτυρίες για τα πρόστιμα, αυτά μειώνονται σημαντικά σε σχέση με τον προηγούμενο νόμο. Έτσι, οι καταστηματάρχες που δε θα τον εφαρμόζουν θα πληρώνουν έως 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι παραβάτες καπνιστές θα πληρώνουν έως 500 ευρώ.
Τώρα, ποιος θα ελέγχει όλους αυτούς τους χώρους, είναι άλλο θέμα. Η υπουργός πάντως φαίνεται αισιόδοξη,....
 και δηλώνει ότι οι αρχές έχουν τους απαραίτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αρμόδιες Αρχές, όπως ορίζονται στον Ν 3868/2010, για τον έλεγχο των παραβάσεων του καπνίσματος, τη βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή κυρώσεων είναι οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η δημοτική αστυνομία και οι λιμενικές αρχές.
Επιτρέψτε μου όμως να μη συμμεριστώ την αισιοδοξία της υπουργού στο θέμα αυτό (αλλά και σε πολλά άλλα). Δεν είναι δυνατόν, πέρα φυσικά από τις πρώτες μέρες που θα παιχτεί η τηλεοπτική παράσταση “ Εξόρμηση στα καφεστιατόρια και τις δημόσιες υπηρεσίες” , οι υπάλληλοι των νομαρχιών ή της δημοτικής αστυνομίας ή του λιμενικού να τρέχουν από μαγαζί σε μαγαζί αυτεπάγγελτα, και να κόβουν πρόστιμα για το κάπνισμα. Ίσως έτσι θα έπρεπε να γίνεται, αλλά πρακτικά είναι αδύνατον. Και θα καταλήξουμε πάλι να κάνουμε εκκλήσεις στους πολίτες, να καλούν πενταψήφιους αριθμούς, να κάνουν τους χαφιέδες, για να εφαρμοστεί ένα μέτρο που είναι σε γενικές γραμμές σωστό.
Ίσως να έχω γίνει κουραστικός, αλλά για τα περισσότερα προβλήματα της κοινωνίας μας, διαπιστώνω ότι είναι θέμα έλλειψης γενικότερης παιδείας και σεβασμού στο συνάνθρωπό μας. Οι καπνιστές έχουν δικαίωμα στη ζωή τους, κι όχι στη ζωή των άλλων. Ξέρετε πόσες φορές έχω βρεθεί σε δημόσια υπηρεσία (και πρόσφατα μάλιστα) και μπαίνω σε ασανσέρ 1x1 με άτομο που καπνίζει; Και φυσικά δε σβήνει το τσιγάρο, γιατί είναι και ακριβό!!! Ε τι άλλο φταίει γι’ αυτό, η Ξενογιαννακοπούλου;
Απαράδεκτο γεγονός πάντως θεωρώ την παράταση οκτώ μηνών που δίνεται σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα με εμβαδόν άνω των 300 τ.μ., ώστε να συμμορφωθούν. Τόσο καιρό είναι γνωστό ότι θα ισχύσει αυτό, γιατί να δοθεί κι άλλη επιπλέον παράταση σε αυτούς; Λίγο πελατειακό, δε νομίζετε;

1 σχόλιο:

  1. Κι ομως αρκετοι Ελληνες ειναι τοσο πολυ ΖΖΖΩΑ ,τοσο πολυ απολιτιστοι και ασεβεις απεναντι στο διπλανο συνανθρωπο ,που ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ !!!
    Γι αυτο λεω: ΖΖΖΖΖΩΑ .
    Δημητρης Καραγιαννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή