ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Χρόνια τώρα σταθμεύει στο πεζοδρόμιο, και δεν του μιλάει κανείς!!!

Επειδή το πράγμα πια έχει φτάσει στο απροχώρητο με αυτούς τους “κυρίους” που δε σέβονται τίποτα στο Ηράκλειο, κι επειδή δεν είναι και λίγοι, θα τους “κρεμάμε” στο blog, να τους καμαρώνουν όλοι!!
DSC00035
Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε σήμερα το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Εβανς και Πεδιάδος, έξω ακριβώς από γνωστό μεσιτικό γραφείο του Ηρακλείου. Τον ιδιοκτήτη του φορτηγού δεν τον γνωρίζω, αλλά από την πράξη του να παρκάρει εντελώς πάνω στη ράμπα για ΑΜΕΑ, καταλαβαίνω πολλά για το χαρακτήρα του και την παιδεία του. Τον άλλο “κύριο” όμως, τον ιδιοκτήτη της mercendes, που είναι παρκαρισμένη η μισή στην πρασιά, και η άλλη μισή πάνω στο πεζοδρόμιο, τον γνωρίζω…
Επειδή, λόγω δουλειάς,  περνώ τα τελευταία 2 χρόνια από αυτό το σημείο κάθε μέρα, δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα που να μη δω είτε αυτή τη mercendes, είτε το άλλο αυτοκίνητο τη οικογενείας, ένα πολυτελές τζιπ, παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ!!! Προφανώς και πιο πριν στάθμευε στο ίδιο σημείο, απλά δεν μπορώ να το πιστοποιήσω. Είχα τραβήξει μάλιστα φωτογραφίες και παλιότερα, αλλά τότε δεν υπήρχε αυτό το blog να τις αναρτήσω… Ο “κύριος” λοιπόν αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του γραφείου δίπλα, που επειδή κάποτε έπιασε το λαχείο, νομίζει ότι του ανήκει το μισό Ηράκλειο!!
Δεν περνάει ποτέ τροχαία από αυτό το σημείο άραγε; Δεν περνάει ποτέ δημοτική αστυνομία; Στο κέντρο του Ηρακλείου είναι το σημείο αυτό!! Αλλά φαίνεται πως ο “κύριος”  αυτός έχει άκριες παντού, και δεν τον πειράζουν!!
Α, και κάτι άλλο: βλέπετε αυτό το σιδερένιο στύλο που γέρνει ελαφρώς δίπλα από το αυτοκίνητο; Ξέρετε γιατί είναι έτσι; Ούτε κι εγώ ήξερα, αλλά πέρνα-πέρνα κάθε μέρα, μου κίνησε την περιέργεια, και ρώτησα στο Δήμο. Ο στύλος αυτός λοιπόν επρόκειτο να τοποθετηθεί στο σημείο αυτό, για να αναρτηθεί από το Δήμο Ηρακλείου μία πληροφοριακή πινακίδα πριν από 1,5 χρόνο. Από το Δήμο μου είπανε λοιπόν ότι η τοποθέτηση δεν έγινε ποτέ, επειδή ο “κύριος” αυτός ζήτησε από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων να σταματήσουν οι εργασίες, αφού το κτήριο δίπλα είναι διατηρητέο. Από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων ανταποκρίθηκαν άμεσα, ποιος ξέρει γιατί, και ζήτησαν από το δήμο Ηρακλείου να πάρει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από αυτούς, πριν τοποθετήσει την πινακίδα. Και, ενώ ο Δήμος ζήτησε τη σχετική άδεια από την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων άμεσα , η τελευταία δεν απάντησε ποτέ στο αίτημα του Δήμου!!! Κι έτσι έμεινε ο στύλος να γέρνει στο σημείο αυτό ενάμιση χρόνο τώρα !!!
Υ.Γ: Αλήθεια, δεν ισχύει για την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων ο Νόμος 1943/1991 για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, που στο άρθρο 5 θεσπίζει την υποχρέωση των ν.π.δ.δ., ο.τ.α. και λοιπών φορέων του δημόσιου τομέα να απαντούν οριστικά στα αιτήματα των πολιτών (φυσικών ή νομικών προσώπων ημεδαπών ή αλλοδαπών) και να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσα σε χρονικό διάστημα εξήντα ημερών;;; Δεν υπάρχει κάποιος να τους ελέγξει αυτούς;;

7 σχόλια:

  1. gamioli.eisai enas pou exoun kseftilisei tin ellada mas.ntropi tou tou palioxoriati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gamioli.eisai enas apo autous pou exoun kseftilisei tin ellada mas.ntropi tou tou palioxoriati

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pou einai to kwlokratos????????pou einai enas kwlompatsos na tou kopsei ton kwlo??????o ka8enas sthn ellada kanei oti goustarei giauto pame sto diaolo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο Ηρακλειο εχω ερθει μια μονο φορά... Η φήμη σας όμς έχει δυστυχώς ξεπεράσει τα όρια της πόλης σας...

    Μια απο τις φωτογραφίες που έβγαλα ήταν γύρω στα 4-5 αμάξια, παρκαρισμένα με τέτοιο τρόπο (σχεδον το ένα πάνω στο άλλο) ώστε έκλειναν το πεζοδρόμιο και σχεδόν το δρόμο.

    Μια από τις φοτογραφίες που δυστυχώς δεν έβγαλα ήταν οι πινακίδες του κυρίου που παραβιάζοντας το κόκκινο, κι ενώ είμαι στη μέση της διάβασης, φιλοδοξούσε να περάσει από πανω μου. Το γιατί ακόμα δεν το γνωρίζω...

    Και δε θα ξεχάσω φυσικά ποτέ τον ταξιτζή που μάλλον ήθελε να γίνει πιλότος, καθώς έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα μιλώντας ταυτόχρονα στο κινητό(multitasking boy)

    Κι ίσως όλα αυτά να ακούγονταν αστεία, αν πριν λίγους μήνες μια νεαρή μητέρα δεν έχανε τη ζωή τους επειδή η κυρία από απέναντι αποφάσισε να προσπεράσει παράνομα και με μεγάλη ταχύτητα το αμάξι μπροστά της.Στο Ηράκλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και να ήταν μόνο αυτός... Έχουμε πολλά γαϊδούρια εδώ στο Ηράκλειο. Απαίδευτα πετσά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι από αυτούς στο Ηράκλειο που νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον παπά από τα αρχ.... εύχομαι όμως τώρα με την κρίση να στρώσουν χαρακτήρα..... όσο για τον Δήμο τί να πω εφέ είναι μόνο και τίποτε άλλο:
    λακούβες και κακοτεχνίες τίγκα οι δρόμοι,
    τα φανάρια ακόμα και το καλοκαίρι δεν δουλεύουν (γιατί τον χειμώνα μας έλεγαν ότι είναι λόγω της βροχής),
    αυτοκίνητα και μηχανάκια κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες,
    σκουπιδαριό στους δρόμους...ορισμένες φορές απίστευτο
    και άλλα....και άλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. dystixos to megalo provlima oxi mono tou irakleiou alla kai ths krhths oloklhrhs einai oi axestoi kasogonatoi vromiloi eleinoi petsaroi pseytoegwistes pou nomizoun oti exoun to dikeoma na enoxloun olous kain olla opote theloun kai gousteroun kai ante na tous exoighshs oti einai kati metaxy anthropon kai zwwn dhladh zwaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή