ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ένα απέραντο πάρκινγκ έχουν καταντήσει οι δρόμοι γύρο από το Τalos Plaza.

Φαίνεται πως ταρακουνήθηκαν στη δημοτική αστυνομία με τις εντολές του εισαγγελέα, και άρχισαν να κάνουν δουλειά στο κέντρο όσον αφορά την παράνομη στάθμευση και τα τραπεζοκαθίσματα. Δεν είναι όμως μόνο το κέντρο που έχει πρόβλημα. Άλλη μια περιοχή που το παράνομο παρκάρισμα είναι καθημερινό φαινόμενο, είναι αυτή του εμπορικού κέντρου TALOS PLAZA.

Διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, οχήματα πάνω στις νησίδες, στα πεζοδρόμια στις ράμπες των ΑΜΕΑ, στη μέση του δρόμου, ακόμα κλείνοντας και εντελώς τις λωρίδες κυκλοφορίας, αντικρίζει ο επισκέπτης του εμπορικού κέντρου ή ο διερχόμενος από την παραλιακή λεωφόρο. Όσο για την τελευταία, τα (νόμιμα;) παρκαρισμένα οχήματα από τη μία και από την άλλη μεριά της οδού ξεπερνάνε το ένα χιλιόμετρο μήκος.

image

Θα συμφωνήσω βέβαια με εισαγγελέα και Δήμαρχο, ότι το κέντρο έχει προτεραιότητα όσον αφορά τη διασφάλιση της ελευθερίας των κοινόχρηστων χώρων. Όμως στην περιοχή του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου, και του Envy club, το πρόβλημα είναι εντονότατο. Άλλωστε, Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο, και στο συγκεκριμένο χώρο που επισκέφτηκα σήμερα, είδα πάρα πολλές οικογένειες με παιδιά, αλλά και άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν πρέπει να εξασφαλίζουμε ελεύθερη πρόσβαση και γι’ αυτούς στους κοινόχρηστους χώρους γύρω από το Talos;

Εκτός κι αν υπάρχουν άλλες εντολές για το συγκεκριμένο χώρο, ή αν δεν ισχύει εκεί ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας. Γιατί, για να υπάρχει τέτοια άνεση από του οδηγούς, να παρκάρουν συνεχώς πάνω στις νησίδες, τα πεζοδρόμια, στη μέση του δρόμου, σημαίνει ότι δεν έχει περάσει ποτέ από εκεί δημοτική αστυνομία.

Στείλτε λοιπόν κε Δήμαρχε και έναν δημοτικό αστυνομικό από εκεί. Δεν είναι μακριά. Αν το κάνετε αυτό, εκτός του ότι θα σταματήσουν να σας κατηγορούν για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων , μπορεί να αποφευχθεί και κανένα ατύχημα. Γιατί οι πεζοί μέχρι σήμερα αναγκάζονται να περπατάνε στο οδόστρωμα προκειμένου να φτάσουν στο σημείο που επιθυμούν.

talos2

talos3

3 σχόλια:

  1. Πάντως, το πρόβλημα με τα τραπεζοκαθίσματα κάθε άλλο παρά λύθηκε. Σήμερα που ήμουν κέντρο και ο καιρός ήταν τέλειος, έξω απ' το "News" που πέρασα, γινόταν Ο χαμός!!! Τραπεζάκια και καθίσματα πάνω στη λωρίδα των τυφλών και το ακόμα χειρότερο ότι με τα τραπεζάκια τοποθετημένα και από τις δύο μεριές του δρόμου, έμενε ελεύθερος διάδρομος στενότερος του ενός μέτρου για την κίνηση των διερχομένων. Η κατάσταση δε γινόταν τραγελαφική όταν κάποιος σταματούσε για να χαιρετήσει ή τη στιγμή που συναντήθηκαν δύο μητέρες με τα καροτσάκια τους. Ούτε μποτιλιάρισμα στην Ομόνοια να ήταν! Τραγικοί! Και όλα αυτά μέσα σε διάστημα 1 λεπτού περίπου, που έκανα εγώ για να περάσω. Εάν διαβάζει κάποιος απ' τους ιδιοκτήτες του News cafe, να ξέρει ότι σήμερα έχασε έναν πελάτη. Εγώ εκεί δεν ξαναπατάω. Και κατά τη γνώμη μου, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τέτοιες θρασύτατες συμπεριφορές καταστηματαρχών, είναι ένα γερό μποϊκοτάζ. Μπας και βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ φίλε μου νομίζω ότι δεν πρόκειται να λυθεί αυτό το θέμα. Τα συμφέροντα είναι πολλά και μεγάλα. Και όλοι γνωρίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών λύνουν και δένουν.
    Επειδή όμως ξεκίνησε τώρα μια προσπάθεια, πιθανότατα μόνο για τα μάτια του κόσμου, αλλά δεν το γνωρίζω σίγουρα αυτό, θα περιμένω να δω τη συνέχεια. Πάντως το παράδειγμα που έδωσες δείχνει ακριβώς αυτό: μαζεύουμε μερικές καρέκλες από 1-2 μαγαζιά για να το γράψουν στις εφημερίδες, και κατά τ' άλλα η ζωή συνεχίζεται..
    Θα το παρακολουθούμε το θέμα με τη βοήθειά σας... Αν έχετε κι άλλα τέτοια παραδείγματα στείλτε μήνυμα να τα δημοσιεύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα με το Τάλως είναι τραγικό επίσης. Ενώ ο Δήμος λειτουργεί (έστω και παράνομα) δύο πάρκινγκ στην περιοχή, τα πεζοδρόμια, οι διαβάσεις αλλά και οι νησίδες είναι μονίμως κατειλημμένες από αυτοκίνητα και μηχανάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή