ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Χαμός κατά του κεφαλικού φόρου του ΠΑΣΟΚ!

Ακολουθούν δελτία τύπου από διάφορους φορείς και οργανώσεις για τον κεφαλικό φόρο που καλούμαστε να πληρώσουμε αυτή την εποχή:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καλεί όλους τους συνταξιούχους να μετατρέψουν τη δικαιολογημένη οργή που νιώθουν, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια, σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής τους.

"Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια.

Καλούμε τους συνταξιούχους να φέρνουν σε φωτοαντίγραφο το νέο αυτό χαράτσι και οργανωμένα να τα καταθέσουμε στις Εφορίες ώστε να επιστραφούν στην κυβέρνηση.

Κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να σκύψει το κεφάλι. Πρέπει η αγανάκτηση να εκφραστεί με πρακτικό και οργανωμένο τρόπο, αγωνιστικά η λαϊκή απάντηση  στους φόρους που πνίγουν το λαό, στα άγρια μέτρα που τον καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και στην ανασφάλεια.

Το σωματείο θα είναι ανοιχτό Δεύτερα - Τετάρτη - Παρασκευή  9 με 11:30 το πρωί "

  • Νομική προστασία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης αναφέρει:

«Συναντηθήκαμε με το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου προκειμένου να ζητήσουμε τη νομική του στήριξη και συμμετοχή του στη λειτουργία ενός δικτύου για τη στήριξη των πολιτών που αδυνατούν ή αρνούνται για σημαντικούς λόγους να πληρώσουν τα νέα χαράτσια των ακινήτων, την έκτακτη εισφορά, τις περικοπές εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο.

Τα νέα μέτρα μαζί με τον  εκβιαστικό νέο κεφαλικό φόρο αποτελούν νέα αρχή άλλων πιο σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που θα βυθίσουν τον ελληνικό λαό στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Θα στηρίξουμε και θα επιδιώξουμε την προστασία όλων εκείνων που δεν μπορούν να πληρώσουν το νέο αυτό χαράτσι, δηλαδή του ελληνικού λαού που ρημάζεται και απειλείται, που εκβιάζεται και εξαθλιώνεται καθώς και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μην επιτρέψουν την μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό κόβοντας το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά.

Για αυτό καλούμε τους επιστημονικούς φορείς, και ιδιαίτερα το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο νομικής αλλά και πρακτικής υποστήριξης.

Ικανοποιούμαστε από τη δήλωση του Δ.Σ.Η. και του προέδρου του ότι εξετάζουν το θέμα και «καταρχήν» αποφασίζουν για την παρέμβαση του Δ.Σ.Η. που θα ξεκινήσει με ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο και τον ορισμό Δικηγόρου υπεύθυνου για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Καλούμε όλους να αγωνιστούμε μαζικά και ενωτικά στον αγώνα ενάντια στο μνημόνιο αλλά και στη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας ».

  • Από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: 

"ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν την πόρτα της ανεργίας να ανοίγει μπροστά τους,

την ώρα που οι εργοδότες αξιοποιώντας όλο το νομικό πλαίσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, εφαρμόζουν αλλαγές συμβάσεων, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτη δουλειά κ.α., την ίδια ώρα η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν ακόμα μια φορά το χέρι στην τσέπη, αξιοποιώντας τα νέα χαράτσια για τα ακίνητα και την έκτακτη εισφορά προκειμένου για ακόμα μία φορά να δώσουν ζεστό χρήμα στις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι μεγάλο ψέμα ότι τα χρήματα αυτά θα πάνε σε μισθούς, συντάξεις και παροχές, όπως και τα προηγούμενα και τα άλλα πριν από αυτά.

Μην ξεχνάμε τα δισεκατομμύρια  που δόθηκαν στις τράπεζες, τα  εκατομμύρια επιδοτήσεις που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ για να κλείνουν οι εργοδότες τις επιχειρήσεις και να τις μεταφέρουν στα βαλκάνια με μικρότερα κόστη, το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους βιομήχανους και το 23% ΦΠΑ για τα τρόφιμα του λαού.  

Η Οργανωμένη επίθεση μπορεί να αποκρουστεί μόνο με οργανωμένη αντεπίθεση του λαού.

Η Ε.Ι.Υ.Η. με απόφαση που πήρε σήμερα το Δ. Σ., καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τις οικογένειες τους να μην πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα. Να έρθουν στο σωματείο και να καταθέσουν σε φωτοτυπία  τα μπιλιετάκια από ην Εφορία και τη ΔΕΗ ώστε οργανωμένα να επιστραφούν από εκεί που ήρθαν.

Η οργανωμένη άρνηση πληρωμής να γίνει υπόθεση κάθε πρωτοπόρου εργάτη μέσα στο χώρο δουλειάς του, σε κάθε γειτονιά. Οι σωματειακές επιτροπές και οι επιτροπές αγώνα ήδη πρωτοστατούν στο μάζεμα τους μέσα στους χώρους δουλειάς. Να γίνει παντού !!!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9, 11πμ, ΣΤΗΝ Α' ΕΦΟΡΙΑ !

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ, Η ΠΑΣΕΒΕ, Η ΠΑΣΥ, ΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΓΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΒΡΗ 7μμ  ΣΤΟ Ε.Κ.Η"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου