ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Λάβρος κατά κυβέρνησης και έκτακτου τέλους ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων ο… Κεγκέρογλου (βίντεο)!

Λάβρος κατά του περιεχομένου της τροπολογίας για το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, αλλά και των επιλογών της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της σχετικής τροπολογίας γύρω στις 2 το μεσημέρι (22-9-2011). Ήταν δε τόση η έντασή του, που ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Κ. Μουσουρούλης που τον διαδέχτηκε στο βήμα είπε:  “Αν κάποιος βρισκόταν σε αυτή την αίθουσα που δε γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, σίγουρα θα νόμιζε πως διαδέχομαι στο βήμα ένα βουλευτή της αντιπολίτευσης! Πολύ σωστά τα είπατε κε συνάδελφε, προσυπογράφω, κυρίως τις τελευταίες παραινέσεις προς την κυβέρνηση”!!!

Τι είπε όμως ο κος Κεγκέρογλου για το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων ;

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω ότι δεν είπε ότι είναι αντίθετος με την επιβολή του. Είπε όμως ότι χρειάζονται πάρα πολλές τροποποιήσεις. Τα λεγόμενά του συνοψίζονται παρακάτω:

  • Είπε ότι η κύρια, μοναδική κατοικία ενός ανθρώπου που ανήκει στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ. Επειδή ο υπουργός όμως απόκλεισε κάτι τέτοιο, είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε σπίτια μεγάλης παλαιότητας πριν του 55, ή στα μικρά χωριά κάτω των 500 κατοίκων να μην πληρώνουν το ίδιο με τα μεταγενέστερα. Πρότεινε να εισαχθούν νέοι συντελεστές γι’ αυτά
  • Πρότεινε να μπουν περισσότερες ζώνες για την κατηγορία τιμής ζώνης 500-1000. Να σπάσει δηλαδή αυτή η ζώνη σε 2 νέες, 500-750 με συντελεστή 2 ευρώ ανα τ.μ. και 750-1000 με συντελεστή 4 ευρώ ανά τ.μ. “Γιατί το 500 είναι το ίδιο με το 1000;” , είπε, “είναι το διπλάσιο”. “Έτσι θα δείξουμε πραγματικά την ευαισθησία στα κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν. Κι αυτό επιβάλλεται. Άλλως, θα παρακαλούσα να μη χαρακτηρίζεται ο φόρος δίκαιος. Αναλογικός ναι, δίκαιος όχι”.
  • “Δεν είναι ο στόχος της διακοπής του ρεύματος που πρέπει να επιτευχθεί. Στόχος είναι να εισπράξετε”, είπε ο βουλευτής . “Πρέπει να μεριμνήσετε για τους ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ”, συνέχισε, προτείνοντας να επιβληθεί στις τράπεζες να δώσουν δάνεια για την αποπληρωμή του φόρου.
  • Ζήτησε να εξαιρεθούν οι μικρές αγροτικές αποθήκες από το μέτρο.
  • Αν πρέπει να αλλάξουν οι συντελεστές προς το ευνοϊκότερο, είπε ότι πρέπει να γίνει, χωρίς να κοιτάνε είτε το τυπικό μέρος, αν επιτρέπεται δηλαδή να γίνει κάτι τέτοιο από τον κανονισμό της Βουλής, είτε το ότι δε θα επιτευχθεί ο στόχος. “Εμείς θέλουμε ουσία”, είπε.

Στον επίλογό του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε και πολύ σοβαρές προτάσεις στην κυβέρνηση, προτάσεις που έχουν γίνει πολλές φορές και από αυτό εδώ το ιστολόγιο:

“Αν δεν αρκούν τα μέτρα, απευθυνθείτε ξανά σε αυτούς που απευθυνθήκατε το 2009 το Νοέμβρη, με το 1 δισεκατομμύριο. Απευθυνθείτε στις μεγάλες επιχειρήσεις. ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΓΑΖΕΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΟΝΟ 5 ΚΙ 6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ”.

Απομένει να δούμε αν γίνουν αποδεκτές από τον υπουργό Οικονομικών οι προτάσεις του κου Κεγκέρογλου. Αλλά κυρίως, αν δε γίνουν, ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ Ή ΟΧΙ;

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Βασίλη Κεγκέρογλου, αλλά και πως τον διαδέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ κος Μουσουρούλης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου