ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τοξικά ναυάγια στη Μεσόγειο

image Η πιο ανατριχιαστική ιστορία εκατοντάδων χρόνων, που όμως έχει θαφτεί από τα τεράστια συμφέροντα του πυρηνικού λόμπυ παγκοσμίως, συζητείται αύριο Πέμπτη το πρωί στη Βουλή, μετά από  Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τα τοξικά ναυάγια στη Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής:

"Στο 4ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου που διοργάνωσε το δραστήριο  Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και πραγματοποιείται αυτές τις μέρες, ο κ Άντζελο Τζεντίλι, μέλος της Εθνικής Γραμματείας της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής οργάνωσης της Ιταλίας LEGAMBIENTE, κατήγγειλε ότι στη Μεσόγειο έχουν συμβεί πολλά ναυάγια, με τοξικά-πυρηνικά που αποτελούν βόμβες με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία του αναφέρει: «Βυθίζουν πλοία για να ξεφορτωθούν επικίνδυνα απόβλητα των οποίων η διαχείριση κοστίζει πολύ, ενώ ταυτόχρονα κερδίζουν από τις αποζημιώσεις που παίρνουν από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Έχουν καταγραφεί 70 περιπτώσεις ναυαγίων, σε πολλές από αυτές υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για μεταφορά τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων. Πίσω από αυτά τα ναυάγια υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα στο οποίο εμπλέκεται το οργανωμένο έγκλημα, η Μαφία, ακόμα και Κυβερνήσεις». Ο κ Τζεντίλι αναφέρθηκε και σε καταδικαστικές αποφάσεις που έχει εκδώσει σχετικά η Ιταλική δικαιοσύνη.

Επειδή είναι σημαντικό να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια γι αυτό το κύκλωμα.

Επειδή στο θέμα αυτό που μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες οι κυβερνήσεις της Μεσογείου δεν μπορούν να μένουν αδρανείς:

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί.

1. Τι πρωτοβουλίες θα πάρουν για την συντονισμένη δράση των κυβερνήσεων της περιοχής, ώστε να ελεγχθούν αυτές οι καταγγελίες και να παρθούν μέτρα ελαχιστοποίησης των κινδύνων από αυτά τα ναυάγια; Μπορεί στις όποιες πρωτοβουλίες να συμβάλλει ο δημόσιος φορέα ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ή κάποιος άλλος φορέας;

2. Πώς θα προωθηθεί ο συντονισμός των κυβερνήσεων της Μεσογείου για αποτροπή παρόμοιων εγκληματικών δράσεων στο μέλλον";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου