ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για καθένα από εμάς

image Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο Έλληνας οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη εξαθλίωση. Τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται κάθε 3 μήνες στοχεύουν καθαρά στον συνεπή Έλληνα φορολογούμενο, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλλε τα προβλεπόμενα στον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη “νέα” αυτή προσπάθεια “να μη βουλιάξει η χώρα”, το κουπί καλείται να τραβήξει ο “μεγαλοεισοδηματίας” των 400 ευρώ το μήνα. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής όλων αυτών που σε μερικές ημέρες μόλις αποφάσισε για τα χαμηλότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η μέση Ελληνική οικογένεια έχει πλέον ένα εργαζόμενο.Και αυτό αποτελεί ίσως το μοναδικό στόχο που πέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου, και που με χαρά μας ανακοίνωσε στην ΔΕΘ. Η οικογένεια αυτή καλείται μέσα σε 3 μήνες να πληρώσει έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 1-4% του εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, ΕΤΑΚ για το 2009 και φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2010 και το 2011, το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, τις πρώτες δόσεις από τυχόν τακτοποίηση αυθαιρέτου, και πιθανότατα αρκετά άλλα. Και η κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί να το κάνει…

Ε λοιπόν κάνει λάθος. Ούτε αυτή η οικογένεια μπορεί, ούτε η προνομιούχα οικογένεια με τους δύο εργαζόμενους μπορεί. Γιατί κάθε οικογένεια απλά είχε κάνει τον προγραμματισμό της , και είχε αναλάβει οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Γιατί τα έξοδα για πρώτες ανάγκες έχουν αυξηθεί. Γιατί τα εισοδήματα έχουν μειωθεί. Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκες που δεν μπορείς να αναβάλεις μέχρι να βγει η χώρα από την κρίση. Και για ένα σωρό άλλους λόγους.

ΠΛΕΟΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ. ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Λύσεις εύκολες δεν υπάρχουν. Η αλλαγή πολιτικής είναι όμως ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Κι επειδή η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει ξεκάθαρα ότι δε σκοπεύει να αλλάξει πολιτική, ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Και λέω “ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ” και όχι” αλλάξει”, γιατί αυτό πρέπει να το προκαλέσουμε εμείς. Ο ΛΑΟΣ. Οι άμεσα θιγόμενοι από την κυβερνητική πολιτική.

Η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι άμεση και δυναμική. Με συμμετοχή σε κάθε είδους απεργιακή κινητοποίηση, πορεία, συγκέντρωση. Με την επανεμφάνισή μας στις πλατείες. Με πίεση κάθε είδους σε κάθε βουλευτή της κυβέρνησης, για να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα - με 5 ψήφους κατά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση πέφτει. Και αν υπάρχουν τίμιοι και άξιοι βουλευτές στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι που προέρχονται από την κοινωνία και πονούν γι’ αυτήν, θα πρέπει να σταθούν κοντά στο λαό και όχι δίπλα στα μεγάλα συμφέροντα.

Αν όμως κι εμείς δεν τους δώσουμε και τώρα να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, θα έχουμε την ευθύνη για ότι πάθουμε από εδώ και πέρα… Ο καθένας λοιπόν ας πάρει τις αποφάσεις του. Αλλά να ξέρει ότι οι συνέπειες των αποφάσεων αυτών θα τον ακολουθούν για μια ζωή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου