ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.Τ: Αποφάσεις ΔΣ συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19/09 Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου. Συζητήθηκαν αρκετά θέματα επικαιρότητας και το ΔΣ πήρε μία σειρά αποφάσεων για την κίνηση του συλλόγου το επόμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα :

  • Για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται για μια κοροϊδία όπου το κράτος θα παρανομήσει δίνοντας μισθούς κατά πολύ μικρότερους από τη ΣΣΕ της ΓΣΕΕ σε 5μηνες συμβάσεις μέσω τρίτων , ιδιωτικών ΜΚΟ. Θα έχουμε δηλαδή ενοικίαση εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρίες για να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα. Εκμεταλλευόμενοι το σχεδόν ένα εκατομμύριο άνεργους της χώρας, πάνε να δημιουργήσουν μια καινούρια κατηγορία ευέλικτου δυναμικού προσωπικού όπου δεν θα δικαιούται επίδομα ανεργίας μετά το πέρας της 5μηνης σύμβασης ενώ θα πληρώνεται από μη κρατικούς φορείς για να μην μπορεί κανείς να διεκδικήσει μονιμότητα όταν λήξει το συμφωνημένο διάστημα εργασίας του. Ακόμα , οι προσλήψεις θα γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες αναπαράγοντας το παλιό , δοκιμασμένο σύστημα του ρουσφετιού ενώ και οι ΜΚΟ που θα αναλάβουν την πληρωμή του προσωπικού θα εισπράξουν μεγάλα ποσά για τη διαμεσολάβηση τους. Το ΔΣ του συλλόγου, αντιλαμβανόμενο τις δοκιμασίες που περνάει ο κόσμος του Ηρακλείου και ιδιαίτερα το ευάλωτο τμήμα των άνεργων , τους καλεί να ενημερωθούν για όλες τις παγίδες και τους κινδύνους που κρύβουν αυτού του τύπου οι συμβάσεις και να είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους για εξεύρεση εργασίας. Ο σύλλογος την επόμενη περίοδο, θα προβεί σε σειρά ενεργειών για την ενημέρωση του εργατικού δυναμικού της πόλης.

  • Για το χαράτσι του τέλους ακινήτων. Πριν από το καλοκαίρι , υπήρχε πανελλαδικά θέμα με τους εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στα βασικά αιτήματα του συλλόγου είναι και η μείωση των εισφορών στις ΔΕΚΟ για τους άνεργους και χαμηλοεισοδηματίες. Παρ'όλ'αυτά , η κυβέρνηση , σα να είναι από άλλη χώρα, αποφάσισε το έκτακτο τέλος ακινήτων. Ο σύλλογος καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21/09 στην Α' ΔΟΥ στις 11.00 για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν έχουμε – δεν πληρώνουμε – δεν υπακούμε στις εντολές των γερμανών τοποτηρητών και των ντόπιων εντολοδόχων τους. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας και σε καταστήματα ΔΕΗ.

  • Αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας για να αποκτήσει τεχνογνωσία ο σύλλογος πάνω σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης για τους άνεργους κλπ ανασφάλιστους της πόλης. Δυστυχώς, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάγεται στη δωρεάν υγειονομική κάλυψη και ακόμα χειρότερα , με τα συνεχώς εντεινόμενα μέτρα φτωχοποίησης της κοινωνίας , αυτό το κομμάτι θα αυξάνεται συνέχεια.

  • Για το θέμα της έδρας και της αίθουσας του συλλόγου. Ο σύλλογος θα προχωρήσει σε εντατικότερες ενέργειες για να πιέσει τους ντόπιους φορείς για να παραχωρηθεί δωρεάν χώρος για να στεγάσει τις ανάγκες του συλλόγου. Καθημερινά πλέον δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα από άνεργους του Ηρακλείου που θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί μας και το θέμα της αίθουσας του συλλόγου για πολιτιστικές – ενημερωτικές εκδηλώσεις κρίνεται ως μεγάλης βαρύτητας. Μέχρι να λυθεί αυτό το ζήτημα δεχόμαστε κόσμο στο γραφείο που μας έχει παραχωρήσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κάθε Τρίτη και Πέμπτη , 11.00 με 13.00 στον πρώτο όροφο του κτιρίου.

  • Το ΔΣ του συλλόγου ευχαριστεί θερμά το ΓΣ Εργοτέλης για τη παραχώρηση 20 προσκλήσεων για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19/09 με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε από αυτή την κίνηση να παραδειγματιστούν και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που διοργανώνουν συναυλίες και είτε να θεσπιστεί ειδικό εισιτήριο για άνεργους , είτε να δίνουν δωρεάν προσκλήσεις στο σύλλογο.

Σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981639802(πρόεδρος), 6942052685(γραμματέας)

mail : anergoi.ira@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου