ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Κάτω από 30% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί σε 3 δημοσκοπήσεις (γράφημα)!

imageΗ ώρα που θα μιλήσει ο λαός πλησιάζει… Και όσο πλησιάζει, όσο ο κόσμος μαθαίνει και συνειδητοποιεί τί ψήφισαν τα δύο  “μεγάλα” κόμματα γι’ αυτόν, πριν μόλις μία εβδομάδα και μάλιστα για τα επόμενα 10 χρόνια, τόσο θα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του απέναντί τους με κάθε τρόπο.
Το  “μεγάλα” δεν το έβαλα τυχαία σε εισαγωγικά. Έτσι έχει επικρατήσει να λέμε εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Άλλα από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, αυτό θα αλλάξει. Δε θα υπάρχουν πλέον μεγάλα κόμματα. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα σε 3 δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο τύπο. Και ως κύριο στοιχείο έχουν και οι τρείς ότι ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΜΑΖΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 30%!!!
Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με την Realnews και την μέτρηση της MRB, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν συνολικά 27,2% , ιδιαιτέρως χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 31%. Η ΝΔ προηγείται με 19% και ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά 10,1%, ΚΚΕ 8,8%, ΣΥΡΙΖΑ 8,2 ,ΠΑΣΟΚ 8,2%, και ΛΑΟΣ 3,4%. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας.
image
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα και τη δημοσκόπηση της ΑLCO, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν συνολικά 26,3% . Η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,3% έναντι 8,8% που συγκεντρώνει η Δημοκρατική Αριστερά. Στην τρίτη θέση και με ποσοστό 8% βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,2%, ο ΛΑΟΣ με 4,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 2,6%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία φτάνει το 3%.
image
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής και τη δημοσκόπηση της MARC, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν συνολικά 26,6%  ενώ αναποφάσιστοι και άκυρο-λευκό-αποχή μαζί συγκεντρώνουν 29,2%. Η ΝΔ  συγκεντρώνει ποσοστό 17% και το ΠΑΣΟΚ με 9,8%  είναι τρίτο κόμμα μετά τη Δημοκρατική Αριστερά που φτάνει στο 10,8%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,4%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,6%, ΛΑΟΣ με 4,9%, Οικολόγοι/Πράσινοι με 2,3% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2%.
image
Η μάχη που πρέπει να δοθεί το επόμενο διάστημα, αφορά στα μεγάλα ποσοστά αναποφάσιστων και άκυρων λευκών που παρουσιάζονται και στις 3 δημοσκοπήσεις. Γιατί, πολύ εύκολα το 17% μπορεί να γίνει 35, αν υπάρξει μεγάλη συσπείρωση στη ΝΔ. Αυτό που οφείλουμε όλοι οι ενεργοί πολίτες να κάνουμε μέχρι τις εκλογές, είναι να δώσουμε καθημερινή μάχη να πείσουμε συμπολίτες μας που είναι αναποφάσιστοι να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και όσους δε θέλουν να ψηφίσουν ότι αυτό είναι λάθος και ευνοεί τα κόμματα αυτά. Αν θέλουμε να αλλάξει επιτέλους το πολιτικό σκηνικό, θα πρέπει να παλέψουμε όλοι γι’ αυτό.
Θα μου πείτε τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν ευθύνες; Φυσικά και έχουν, αναλογικά μικρότερες όμως. Ιδανικό θα ήταν να προκύψει ένας ή περισσότεροι κομματικοί σχηματισμοί από νέα πρόσωπα, μέσα από ευρύτερες κοινωνικές και όχι κομματικές διαδικασίες. Μέχρι να γίνει όμως κάτι τέτοιο, εναλλακτική είναι η στήριξη μικρότερων, υφιστάμενων κομμάτων, που θεωρούμε ότι δε θα παίξουν το ρόλο δεκανικιών στο δικομματισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου