ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το κράτος μας μετατρέπει σε… άστεγους , τώρα και με το νόμο!!

image Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορά στο νέο μνημόνιο (εφαρμοστικός νόμος) περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν και τους άστεγους. Μάλιστα, για πρώτη φορά νομοθετείται ο ορισμός του άστεγου, ως εξής:
Ως άστεγοι «ορίζονται όλα τα άτομα που διαμένουν στη χώρα, τα οποία στερούνται πρόσβασης ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη κατοικία που πληροί τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και διαθέτει τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης…. Στους αστέγους περιλαμβάνονται ιδίως αυτοί που διαβιούν στο δρόμο, σε ξενώνες, αυτοί που φιλοξενούνται από ανάγκη προσωρινά σε ιδρύματα ή άλλες κλειστές δομές, καθώς και αυτοί που διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα».
Και εδώ βλέπουμε μια μεγάλη αντίφαση:...
από τη μία η πολιτεία χαρακτηρίζει ως “άστεγο” κάποιον που μπορεί να διαθέτει μεν μια κατοικία, αλλά στερείται βασικών αγαθών όπως ο ηλεκτρισμός, και από την άλλη, με άλλο νόμο, ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το ειδικό τέλος (χαράτσι), μετατρέποντας οικίες σε μη κατάλληλα καταλύματα!!
Με λίγα λόγια, το ίδιο το κράτος με τους νόμους του, δε διστάζει να μετατρέψει ένα μέρος του Ελληνικού πληθυσμού σε άστεγους!
Και όσοι νομίζετε ότι είναι υπεραπλουστευμένος αυτός ο συλλογισμός, ή σας θυμίζει το γνωστό: “ο μπαγλαμάς είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα αστυνομικός είναι μπαγλαμάς”,  δοκιμάστε να περάσετε μια μόνο ημέρα χωρίς ηλεκτρισμό στο σπίτι σας, στην καρδιά του χειμώνα, και τα ξαναλέμε!
Υ.Γ: Όλο ακούμε ότι δε θα γίνουν διακοπές ρεύματος για το χαράτσι, και ότι η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία, αλλά ακόμα δεν είδαμε τη κάποια σχετική  απόφαση που να αφορά το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου