ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στο τέλος θα νικήσουμε εμείς!

Γράφει ο "Anthropakos"

image Θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια τέτοια τριήμερα όπως αυτό που θα αρχίσει σήμερα, πόσο διαφορετικές ήταν οι καταστάσεις, με το λαό να ετοιμάζεται πυρετωδώς για να γιορτάσει την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Α, όχι. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχτώ - γιατί δεν το πιστεύω - ότι υπήρχαν ποτέ μέχρι σήμερα, "καλές εποχές για τους εργαζόμενους". Πάντα ο εργαζόμενος ήταν θύμα στη δουλειά του. Γιατί απλούστατα, πάντα είχαμε Καπιταλισμό. Και ο Καπιταλισμός είναι το σύστημα της απάτης, της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Απλά, σήμερα έχουμε φτάσει στην πιο ακραία του μορφή. Αυτό είναι όλο.
Τους αφήσαμε να μας ρημάξουν τη ζωή. Ζήσαμε την πλασματική ευημερία των κούλουμων, των λουμπουνιών, της μπίρας, του κρασιού, της φασολάδας, του χορού στα κέντρα και τις πλατείες, για να γιορτάσουμε το έθιμο, πιστεύοντας ότι "περνάει καλά ο Έλληνας", χωρίς να μείνει λίγος χώρος μέσα στο μυαλό και την καρδιά μας, να ασχοληθούμε με την πραγματική ζωή.
Ταραμοσαλάτες, χαλβάς, ελιές, λουμπούνια, άφθονο κρασί και μπύρα και...δε βαριέσαι αδελφέ. Αύριο πάλι στη δουλειά. Με το πενιχρό μισθό μας, αλλά έλα μωρέ, δεν βλέπεις τι γίνεται σε άλλες χώρες; Καλά είμαστε εμείς εδώ στην Ελλάδα...

Τους αφήσαμε να μας κυβερνάνε. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Κι από κάτω η Αριστερά στο δικό της κόσμο. Πολυδιασπασμένη. Ακόμα και σήμερα. Ίσως και για πάντα. Αλλά ο λαός έχει δύναμη. Η Αριστερά έχει σημαντικά ποσοστά μες στο λαό. Και οι ηγεσίες της οφείλουν κάποτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ίσως σήμερα - περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας - υπάρχει ελπίδα. Και η ελπίδα είναι κόκκινη. Και ο κόσμος θα γίνει κόκκινος... Το σίγουρο πάντως είναι, ότι ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης, είναι τελειωμένη υπόθεση. Θα τους ανατρέψουμε. Δεν θα αργήσει η ανατροπή. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.
Θυμάμαι άλλες εποχές. Ξυπνούσαμε το πρωί, νομίζοντας ότι μπορούμε να "φάμε" τον κόσμο. Να κάνουμε λεφτά. Πολλά λεφτά, αρκεί να βάλουμε στόχους. Βιβλία του Καπιταλισμού και της προπαγάνδας της αγοράς, μας μάθαιναν "πως να γίνετε πλούσιοι. Πως να βγάλετε λεφτά. Πως να πετύχετε στη δουλειά σας. Πως να αρέσετε στο άλλο φύλο"... Μπούρδες!
Lifestyle, shopping therapy, sex apeal, gala, show biz, αντιγράφαμε... Αντιγράφαμε τη δύση. Ανήκαμεν εις στη δύση. Και σήμερα, τρώμε κατραπακιές από τη Δύση, γινόμαστε τα πειραματόζωα της Ευρώπης και περνάμε στην φάση της πληρωμής. Πληρώνουμε για τη βλακεία μας ως έθνος, που δεν καταλάβαμε ποτέ μας, ότι έπρεπε να ανατρέψουμε τις δυνάμεις του δικομματισμού, να πάμε σε κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, να αναπτύξουμε τη γεωργία και τη κτηνοτροφία χωρίς να περιμένουμε τις επιδοτήσεις της διαφθοράς και της απάτης, να καλλιεργήσουμε τη γη μας, να δώσουμε βάρος στον άνθρωπο και όχι στην ανάπτυξη του κεφαλαίου και στους μηχανισμούς της αγοράς. Ο σοσιαλισμός είναι το μόνο πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στον άνθρωπο και οδηγεί στην αταξική κοινωνία που όλοι πρέπει να ονειρευόμαστε, για να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι.
Απόκριες και κούλουμα 2012. Ελλάδα. Μνημόνια. Κατάρρευση. Πείνα. Άνθρωποι στα σκουπίδια. Ψάχνουν με τους φακούς για λίγο φαγητό. Από τα ψίχουλα της γειτονιάς. Τα πεταμένα φαγητά των σπιτιών που έχουν ακόμα δουλειά. Που δεν έχασαν και οι δυο γονείς τη δουλειά τους. Δημόσια Υγεία χωρίς φάρμακα. Δημόσια Παιδεία χωρίς μέλλον. Εργαζόμενοι χωρίς καμία εργασιακή διασφάλιση. Δημόσιοι Υπάλληλοι εξαθλιωμένοι. Παιδάκια χωρίς κολατσιό στα σχολεία. Σπίτια χωρίς πετρέλαιο. Βουλευτές χωρίς ντροπή. Αδίστακτοι. Μας εκτελούν "για να μας σώσουν". Πρωθυπουργός διορισμένος. Κόμματα κονσέρβες μέσα στη Βουλή. Κόμματα με εξαιρετικά μειωμένη δύναμη μες στο λαό. Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά το 1974, είναι μόλις το 8% (άμυαλων, αμετανόητων, κάποιων βολεμένων και γενικά ανθρώπων που δεν έχουν βάλει μυαλό από την ιστορία που έγραψε αυτό το κόμμα της καταστροφής και της συμφοράς)...
Αυτές οι Απόκριες είναι οι Απόκριες του φτωχού. Οι οικογένειες συνενώνουν τις δυνάμεις τους. Ο λαός ξανακατεβαίνει στους δρόμους. Θα νικήσουμε. Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε. Αυτά τα κούλουμα ας είναι του λαού. Όσο οι εξουσιαστές μας - ντόπιοι και ξένοι - αγωνίζονται να σώσουν το ευρώ, εμείς ας οργανώσουμε την αντίσταση για να ανατρέψουμε τους ευρωλάγνους καπιταλιστές, πριν εξοντώσουν για πάντα το αύριο αυτής της χώρας. Στο τέλος θα νικήσουμε εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου