ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στο μυαλό του… Γιάννη Κουράκη! Το σενάριο για τους επόμενους μήνες στο δήμο Ηρακλείου!

image Ο Γιάννης Κουράκης υπηρετεί την τρίτη του θητεία πλέον ως δήμαρχος Ηρακλείου. Και, ως φαίνεται, χαίρει ακόμα αρκετά μεγάλης εμπιστοσύνης από τους Ηρακλειώτες. Αυτή ακριβώς την εμπιστοσύνη σκέφτεται να “εκμεταλλευτεί” στο επόμενο πολιτικό του βήμα, το οποίο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δε θα αργήσει καθόλου να γίνει.
Πολλοί συνομιλητές του δημάρχου Ηρακλείου το παρουσιάζουν ως ειλημμένη απόφαση. Εγώ, επειδή μου αρέσει να κρατώ κάποιες επιφυλάξεις, θα το δώσω ως πιθανότητα 90%: ....
στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ο Γιάννης Κουράκης θα διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στο πλάι του στενού πολιτικού του φίλου Βαγγέλη Βενιζέλου. Και όχι μόνο αυτό. Ακούγεται ότι θα είναι και ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου.
Αυτή η κίνηση δεν είναι καθόλου τυχαία. Άλλωστε ο δήμαρχος Ηρακλείου δεν κάνει ποτέ τυχαίες κινήσεις. Εκτιμώ ότι ο Γιάννης Κουράκης θέλει να φύγει τώρα που ακόμα βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση των Ηρακλειωτών, πριν η οικονομική κρίση χτυπήσει για τα καλά το δήμο Ηρακλείου, και μειώσει τη δημοτικότητα του, αφού δε θα είναι σε θέση ούτε πολλά έργα να εκτελέσει (τα έργα είναι που του έδωσαν ατ πολύ μεγάλα ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές), αλλά ούτε να ανταποκριθεί όπως στο παρελθόν στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Και βέβαια, θέλει να συμπαρασταθεί στον φίλο του Βαγγέλη Βενιζέλο, στην προσπάθεια του τελευταίου να διασώσει ότι μπορεί από το δημοκοπικά υπό κατάρρευση ΠΑΣΟΚ.
Τι θα γίνει όμως στο Δήμο Ηρακλείου αν ο κος Κουράκης παραιτηθεί για να διεκδικήσει τη βουλευτική έδρα;
image Η διαδικασία αυτή προβλέπεται στο Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης). Μάλιστα, ο δήμαρχος που παραιτείται για να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, μπορεί, εφόσον το επιθυμεί, να καταλάβει θέση δημοτικού συμβούλου. Μάλιστα, στην περίπτωση αυτή θεωρείται ότι είναι ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος. Στο άρθρο 60 δε, αναφέρεται ότι, αν η θέση του δημάρχου για οποιοδήποτε λόγο μείνει κενή, μέσα σε 15 ημέρες συνέρχονται σε ειδική συνεδρίαση οι σύμβουλοι της  πλειοψηφούσα παράταξη , και εκλέγεται ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ με μυστική ψηφοφορία .
image
Φυσικά, και σε αυτή τη διαδικασία, τον πρώτο λόγο θα έχει ο ίδιος ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος θα υποδείξει (ή προτείνει, όπως θέλετε πείτε το) στην παράταξή του ποιον θεωρεί ότι πρέπει να τον διαδεχτεί στο δημαρχιακό θώκο. Και αυτή η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει .
Θα περίμενε κανείς, μιας και υπάρχουν και δημοτικοί σύμβουλοι που είναι πρώην δήμαρχοι στο συνδυασμό του κου Κουράκη, ότι κάποιος από αυτούς θα προταθεί . Ακούγεται έντονα μάλιστα το όνομα του κου Σισσαμάκη. Όμως αυτό το σενάριο δε φαίνεται να είναι ευρείας αποδοχής (ίσως αντιδρούν ο ένας στην πιθανότητα να είναι ο άλλος, κλπ). Έτσι, ο κος Κουράκης, αναζητώντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση, σκέφτεται να προτείνει για επόμενο δήμαρχο Ηρακλείου το σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου   κο Δημήτρη Καρατζάνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρές αντιδράσεις για την πρόταση αυτή.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα σενάριο, και πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά μου από άτομα που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον του δημάρχου. Και, μπορεί να μην είναι 100% σίγουρο ότι θα γίνουν ακριβώς όπως σας τα περιέγραψα, μιας και “στο μυαλό του Γιάννη Κουράκη” μόνο ο ίδιος ξέρει τι βρίσκεται, είναι όμως 1000 % σίγουρο ότι έτσι ακριβώς συζητιούνται!
Αναμένω λοιπόν κι εγώ, όπως κι εσείς, τις τελικές αποφάσεις του δημάρχου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου