ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Αναστολή της αποχής των εργαζομένων στους δήμους από τις εκλογικές εργασίες

Την αναστολή της αποχής των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις εκλογικές εργασίες αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των συλλόγων-μελών της και την κατάσταση που επικρατεί σ’ όλους τους Δήμους της χώρας .

Το σκεπτικό που υιοθετήθηκε είναι ότι από τη μία , με τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, έγινε αισθητό το πόσο καθοριστικός και απαραίτητος είναι ο ρόλος τους στην όλη διαδικασία των εκλογών, και από την άλλη ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ’ μέρους τους για μποϊκοτάρισμα των εκλογών.

Σωστή κίνηση, που δεν φέρνει τους δημοτικούς υπαλλήλους απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, και ταυτόχρονα τους απεμπλέκει και από τυχόν πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα στα οποία θα υπέπιπταν αν απείχαν από τις εκλογικές εργασίες παρά τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής:

poe-2010

4 σχόλια:

  1. Με ποιά νομοθεσία οι Δημοτικοί υπάλληλοι εμπλέκονται στις εκλογές και από που προκύπτουν τα ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Π.Δ. 351/2003 άρθρο 131 παρ. 1 προβλέπεται ότι για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών,είναι δυνατόν με απόφαση του υπουργού να συγκροτούνται συνεργεία από υπαλλήλους (δήμων, νομαρχιών, περιφερειών, δικαστές, κλπ)οι οποίοι αποζημιόνονται με εκλογικό επίδομα. Για τους δήμους αυτό με το άρθρο 9 παρ. 4 του Ν. 3345/2005 ενσωματώθηκε στα έξοδα κίνησης. Τα τελευταία , με την πολιτική του 2009 και 2010 της κυβέρνησης, έχουν περικοπεί κατα 20%, κ ιέχουν πέσει πιο χαμηλά από ότι ήταν πριν ενσωματωθει το εκλογικό επίδομα σε αυτά!!!

    Τώρα, όσο για τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, προκύπτουν από τον κώδικα υπαλλήλων εφόσον αρνηθείς να εκτελέσεις εντολή, αλλά και επειδή η απεργία είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο, μετά από προσφυγή της κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Βέβαια οι Δημοτικοί υπάλληλοι χρησιμοποιούνται για το στήσιμο των εκλογικών τμημάτων (κάλπες, παραβάν κλπ), τη μεταφορά των αποτελεσμάτων, τη σίτιση των δικαστικών αντιπροσώπων κλπ δηλαδή τακτικές και όχι έκτακτες ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας. Επίσης οι Νομαρχιακοί υπάλληλοι (και όχι μόνο) αποζημιώνονται εξτρά και παχυλά (με μείωση 20% λόγω κρίσης αν δεν κάνω λάθος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πουν και αυτοί των εφορευτικών επιτροπών που για 14 με 16 ώρες εργάζονται (δίχως να το έχουν επιλέξει) χωρίς ούτε ένα € για αμοιβή.

    Παλιοτεμπέληδες δημοτικοί υπάλληλοι. Ουστ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή