Αγαπημένα βιντεάκια

Loading...
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Επίσχεση εργασίας και από τις εφημερίες των ειδικευόμενων ιατρών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο από 15 Φεβρουαρίου

Σε επίσχεση εργασίας και από τις εφημερίες προχωρούν με απόφαση της Γενικής τους συνέλευσης οι ειδικευόμενοι ιατροί στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΒΓΝΗ), διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, όχι μόνο για τις εφημερίες, αλλά για πρώτη φορά και για τον τακτικό τους μισθό. Παράλληλα, αύριο θα προχωρήσουν και σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Δ.Υ.Π.Ε.
Στην απόφαση της σημερινής τους Γενικής Συνέλευσης, μεταξύ άλλων αναφέρονται:
1. Δουλεύουμε πέραν των ασφαλών ορίων εφημέρευσης, όπως αυτά έχουν οριστεί από τα ανώτερα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., με πενιχρές αποζημιώσεις.
2. Στις περισσότερες κλινικές της χώρας ,εργαζόμαστε σε τριτοκοσμικές συνθήκες όσον αφορά τα εκπαιδευτικά μας δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, τα οποία δεν ορίζονται από ένα σαφές επιστημονικό θεσμικό πλαίσιο αλλά αντίθετα έχουν αφεθεί στο φιλότιμο αλλά και στις «ιδιαιτερότητες» των παλαιότερων συναδέλφων, επιμελητών και διευθυντών.
3. Έχουμε δεχτεί επανειλημμένως να δουλεύουμε απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα εφημεριών μας για μήνες, χωρίς κανείς να νοιάζεται ή να εξετάζει το εάν εμείς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε των οικονομικών μας υποχρεώσεων και να αναγκαζόμαστε στην ηλικία των 30 και άνω να δανειζόμαστε από συγγενείς και φίλους ή ακόμα και από τράπεζες.
4. Δεχόμαστε να εξετάζουμε τακτικά περιστατικά σε χώρους και ώρες εφημερίας, κατάσταση ψυχοφθόρα για εμάς αλλά και αναποτελεσματική για την ορθή αντιμετώπιση του ασθενούς, κατανοώντας τις ανάγκες του απλού πολίτη και μπαλώνοντας τις αδυναμίες του ανύπαρκτου κοινωνικά αλλά του παραπάνω από υπαρκτού σε μηχανισμούς καταστολής και εκβιασμού των εργαζομένων, κράτους, το οποίο αδυνατεί:
α) να επανδρώσει ουσιαστικά και επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας,
β) να ελέγξει τα φαινόμενα διαφθοράς που ακόμα και σήμερα, σε συνθήκες κατάρρευσης, ταλανίζουν και υπονομεύουν συστηματικά το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας,
γ)να εκπαιδεύσει τον Έλληνα πολίτη πάνω σε ζητήματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και γενικότερα ζητήματα της υγείας.
Με βάση τα παραπάνω, σκεπτόμενοι ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και με αφορμή το τελευταίο απαράδεκτο και επικίνδυνο γεγονός να μην πληρωνόμαστε πλέον ούτε το μισθό μας στην ώρα του, οφείλουμε είτε να αντιδράσουμε δυναμικά και δημιουργικά με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντός μας, και τον Έλληνα πολίτη, είτε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για σύγχρονες συνθήκες δουλείας στον εργασιακό μας χώρο.
Προτείνουμε:
1) Ξεκάθαρη και ειλικρινή υιοθέτηση από το σύλλογο μας της άποψης ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και κάθε προσπάθεια παραχώρησής της στα χέρια των τραπεζιτών, όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο έκτρωμα που ψηφίστηκε πρόσφατα, θα μας βρει αντίθετους. Οι υγειονομικοί πρέπει να αμείβονται με μισθούς που τους επιτρέπουν να ζουν αξιοπρεπώς και οι ασθενείς να μη θεωρούνται πελάτες, αλλά να απολαμβάνουν υπηρεσίες, τις οποίες δε χρειάζονται να πληρώνουν.
2) Άμεση πληρωμή των χρωστούμενων. Να διευκρινιστεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους εκπροσώπου της πολιτείας (Δ.Υ.ΠΕ, υπουργείο Υγείας) ξεκάθαρα αν υπάρχουν λεφτά να πληρώνονται οι μισθοί μας ή αν το απαράδεκτο γεγονός στάσης πληρωμής των τακτικών αποδοχών μας είναι ένα ακόμα λάθος κάποιο ανεύθυνου-υπεύθυνου γραφειοκράτη, οπότε και καλό θα ήταν ο τελευταίος να λογοδοτήσει ή και να ασκηθούν εναντίον του πειθαρχικές διώξεις.
3) Κατάθεση μέσα στο τρέχον έτος από τους διευθυντές-συντονιστές όλων των τμημάτων του νοσοκομείου μας γραπτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων βασισμένα σε σύγχρονα επιστημονικά κριτήρια.
Οι θέσεις αυτές γίνονται στόχοι του συλλόγου μας και η επίτευξή τους κριτήριο για την ενεργή συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες αλλά και αφορμή για αυτοκριτική για το κάθε μέλος του συλλόγου. Το αίσθημα ευθύνης στις δύσκολες μέρες που διανύουμε οφείλει να είναι υψηλό τόσο απέναντι στους εαυτούς μας αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την επιστημονική μας ιδιότητα και όχι να καταλήξουμε ημιμαθές , φτηνό εργατικό δυναμικό, όσο και απέναντι στην πατρίδα μας και τον λαό της η οποία πατρίδα αιμορραγεί χάνοντας συνεχώς επιστημονικό δυναμικό. Αυτό το τελευταίο θα πρέπει να τονιστεί προς πάσα κατεύθυνση μαζί φυσικά με τους κινδύνους που συνοδεύουν ένα τέτοιο γεγονός για την ποιότητα ζωής του Έλληνα πολίτη αλλά ακόμα και για την εθνική μας κυριαρχία.
Συνεχίζοντας λοιπόν υπεύθυνα ένα δίκαιο και δημιουργικό αγώνα:
1) Συνεχίζουμε την επίσχεση και γνωστοποιούμε ότι σε οποιαδήποτε πλέον καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων ο σύλλογος θα τίθεται αυτόματα σε κατάσταση επίσχεσης εργασίας μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Από 15/02/2011 ξεκινούμε επίσχεση εργασίας και από τις εφημερίες. 2) Παραχωρούμε συνέντευξη τύπου στην οποία θα ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία για τις θέσεις μας και τις δράσεις μας με βάση τις αποφάσεις του συλλόγου.
3) Συμβολική κατάληψη των γραφείων της Δ.Υ.ΠΕ στις 15/02/2011.
4) Καλούμε όλους τους ειδικευομένους του νησιού για συνάντηση στο ΒΓΝΗ για να συζητηθούν οι θέσεις μας (ή και θέσεις γενικών συνελεύσεων άλλων συλλόγων) σε επίπεδο Κρήτης – Παγκρητίου Συλλόγου Ειδικευομένων και να συντονιστεί η δράση μας.
5) Οργανώνουμε ημερίδα ενημέρωσης του πολίτη στο ΒΓΝΗ και συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων των τακτικών ιατρείων ώστε οι ασθενείς να εξεταστούν δωρεάν την ημέρα που η γενική συνέλευση θα αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου