ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πολύ φασαρία για το τίποτα η υπόθεση με τα δημοτικά τέλη των ημιυπαίθριων χώρων

Σάλος έχει ξεσπάσει από χθες βράδυ σχετικά με την εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία οι ημιυπαίθριοι χώροι που δηλώθηκαν, θα προσμετρώνται για τον υπολογισμό των δημοτικών τελών, με δυνατότητα αυτό να  γίνει ακόμα και αναδρομικά. Είναι όμως εντελώς αδικαιολόγητος ο ντόρος αυτός, και εξηγώ αμέσως γιατί.

Σύμφωνα με το Νόμο 25/1975 “Περί υπολογισμού και τρόπου εισπράξεως δημοτικών και κοινοτικών τελών…..” , παρόλο που δεν είναι απόλυτα σαφές, αναφέρεται ότι τα οφειλόμενα τέλη για κάθε στεγασμένο χώρο καθορίζονται από τα τετραγωνικά του μέτρα, πολαπλασιαζόμενα επί ενός συντελεστή (το ποσό που αναλογεί ανά τ.μ).image

Ο ορισμός του ημιυπαίθριου χώρου, όπως δίνεται από το ΓΟΚ (Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό) είναι ο εξής: “ Ημιυπαίθριος χώρος θεωρείται ο στεγασμένος χώρος του κτιρίου, του οποίου η μια τουλάχιστον πλευρά είναι ανοιχτή προς τον κοινόχρηστο χώρο ή τους ακάλυπτους χώρους του οικόπεδου που δεν προσμετρώνται στην κάλυψη και οι υπόλοιπες πλευρές του ορίζονται από τοίχους ή κατακόρυφα φέροντα ή μη στοιχεία και χρησιμοποιείται για την μετακίνηση ή προσωρινή παραμονή ανθρώπων”.

ΑΡΑ Ο ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.

Αν έπρεπε κάπου και κάποτε να αντιδράσουμε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει, θα έπρεπε να το κάνουμε τότε που για να μας πείσουν να δηλώσουμε τους ημιυπαίθριους, μας τάζανε λαγούς και πετραχύλια! Τότε μας είχαν πει ότι δε θα μετράνε στα δημοτικά τέλη οι ημιυπαίθριοι!!! ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ!! Αλλά τότε μας βόλευαν τα ψέματα, και τα πιστέψαμε!

Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τους θεατρινισμούς. Δεν έχουν μάλλον θέμα τα κανάλια και οι εφημερίδες πιο σοβαρό σήμερα, και είπαν να αναδείξουν αυτό. Έτσι κι αλλιώς πληρώναμε δημοτικά τέλη για τους ημιυπαίθριους, είτε αυτοί είναι ανοιχτοί,είτε είναι κλειστοί . Και όχι μόνο γι’  αυτούς, αλλά και για τους βοηθητικούς χώρους (π.χ. υπόγειες αποθήκες). Και όποιος δεν πλήρωνε ή δεν πληρώνει μέχρι σήμερα, απλά έχει δηλώσει παράνομα λιγότερα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου