ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κάτω από τη βάση αξιολογούν την ποιότητα ζωής τους οι Έλληνες

Άλλη μια μελέτη που δείχνει την δεινή κατάσταση που βρίσκονται οι Έλληνες είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα. Η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο  “Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα – Έρευνα 2010 ”  εστιάζει στο πόσο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι Έλληνες για τις πτυχές της καθημερινότητάς τους, και πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 6/12/2010 έως 12/12/2010.

Τα αποτελέσματα, αν και αναμενόμενα για όσους κυκλοφορούν στην κοινωνία και δεν είναι κλεισμένοι στα κλουβιά των υπουργείων, των πολιτικών τους γραφείων και στα...σαλόνια των σπιτιών τους στα βόρεια προάστια, είναι τουλάχιστον σοκαριστικά, για μια χώρα που θέλει να συγκαταλέγεται στις προοδευτικές της Ευρώπης του 21ου αιώνα.

Εξι στους δέκα Έλληνες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή στην Ελλάδα, την ώρα που πάνω από το 48% των συνανθρώπων μας υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Το 81,6% δυσφορεί με τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, ενώ πάνω από το ήμισυ των συμπολιτών μας εκφράζει απαισιοδοξία για το μέλλον.

Ενδιαφέρον όμως προκαλεί η μέτρηση που έχει να κάνει με το βαθμό ικανοποίησης από την κυβέρνηση: στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένοι νιώθετε από την κυβέρνηση» το 75,4% των πολιτών επέλεξε να απαντήσει είτε «καθόλου» είτε «λίγο» , με το ποσοστό αυτό το 2009 να ήταν μικρότερο από 55%.  Αυτοί δε που δηλώνουν «πολύ ικανοποιημένοι» δεν αγγίζουν ούτε τις το 3% !! Πιο δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών, οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου.

Τώρα θα μου πείτε, πως γίνεται το 75% να μην είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, και σε κάθε δημοσκόπηση να προηγείται το ΠΑΣΟΚ; Οι λόγοι για μένα είναι δύο: Ο ένας είναι η έλλειψη αντιπολιτευτικού λόγου με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για όλα τα θέματα της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνίας και της καθημερινότητας. Ο άλλος, ότι οι δημοσκοπήσεις γίνονται… κατά παραγγελία!!!

Προσωπικά θα πιστέψω την έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όχι γιατί αυτοί δεν μπορεί να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Απλά τα αποτελέσματα της έρευνας τα ζω στο πετσί μου εδώ και δύο περίπου χρόνια…

image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου