ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πίνουν το νερό της βρύσης!!!

image Πρόσφατα βρέθηκα για κάποιες μέρες σε άλλη πόλη του νησιού μας και αυτό που με εντυπωσίασε σε αυτές τις ολιγοήμερες διακοπές ήταν ότι είδα τους δημότες αυτής της πόλης…ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ!!!!!!

Ένας επισκέπτης από τη Θεσσαλονίκη ή ακόμα και την Αθήνας θα το έβλεπε σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Και ναι, φαντάζομαι ότι είναι φυσιολογικό γιατί γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν τα δίκτυα ύδρευσης , γι’ αυτό υπάρχουν οι υπηρεσίες ύδρευσης και γι’ αυτό πληρώνουμε κάθε τρίμηνο τον λογαριασμό νερού που φτάνει στο σπίτι μας. Εγώ όμως ερχόμενος από το Ηράκλειο το είδα σαν πραγματικό… αξιοθέατο.

Δυστυχώς στη αγαπημένη μας πόλη το δικαίωμα του πολίτη να έχει πόσιμο νερό στο σπίτι του θεωρείται πολυτέλεια. Πρόσφατα έμαθα από γνωστό που έστειλε για ανάλυση δείγμα «πόσιμου» νερού από τα δίκτυα της πόλης μας ότι τα αποτελέσματα ήταν απογοητεύτηκα.  “Ούτε για το φαγητό να μην το χρησιμοποιείτε” του είπαν. Δυστυχώς όλοι εμείς λέμε απλά «κρίμα» και φορτώνουμε τους εαυτούς μας κάθε εβδομάδα με δωδεκάδες μπουκάλια Ρούβας, Αύρα, Γόρτυνα , Σεληνάρι κλπ. και το περιβάλλον με τόνους πλαστικών απορριμμάτων. Και το χειρότερο όλων είναι ότι αυτό έχουμε μάθει να το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό. Μήπως όμως το φυσιολογικό θα ήταν :

- Να εξασφαλιστεί μα κάθε τρόπο το δικαίωμα του δημότη του Ηράκλειου να έχει πόσιμο νερό στο σπίτι του?

- Να αντικατασταθούν οι αμιαντοσωλήνες της Δ.Ε.Υ.Α.Η. που φέρνουν το νερό στα σπίτια μας?

- Να εξεταστεί το πόσο νόμιμα εκμεταλλεύονται τον υδροφόρο ορίζοντα όλες αυτές οι εταιρείες εμφιάλωσης νερού που κερδοσκοπούν πουλώντας ένα αγαθό που ανήκει σε όλους?

- Να υπάρξει επιτέλους έλεγχος των παράνομων ή και νόμιμων γεωτρήσεων που συνεχώς βλάπτουν των υδροφόρο ορίζονται και οδηγούν στην εφαλμύρωση του?

Αν όλα αυτά και πάλι μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα πρότεινα στη ΔΕΥΑΗ να εξασφαλίσει σε όλους εμάς τιμολόγια άρδευσης, γιατί μόνο αυτά θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην κατάσταση που υπάρχει στην πόλη μας.

Eupalinos2810

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου