ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Έτσι συμφωνώ στο “μαζί τα φάγαμε”

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε σήμερα μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ότι μαζί τα φάγαμε. Αυτή τη φορά όμως, έδωσε μια διαφορετική ερμηνεία στη φράση που ξεσήκωσε τον Ελληνικό λαό.

“Το “μαζί τα φάγαμε” προέρχεται από διαδικασίες που περιλαμβάνουν και τον πολίτη ατομικά ή συλλογικά». Μία από τις συμπεριφορές αυτές είναι η μη καταβολή του ΦΠΑ στο κράτος, η οποία είναι «υπεξαίρεση, ποινικό αδίκημα» και κάτι που «έχουν κάνει πολλοί επαγγελματίες», είπε ο κος Πάγκαλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5.
Πρόσθεσε, αναφερόμενος στο σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τη ΓΕΝΟΠ, ότι «όταν παίρνει το σωματείο δώρα και μπαξίσια από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, αυτό δημιουργεί μία περαιτέρω τρύπα στο έλλειμμα». «Έτσι δημιουργήθηκε το έλλειμμα, με υπερβολικές δαπάνες και όχι επαρκή έσοδα».

Τώρα μάλιστα, αντιπρόεδρε. Έτσι θα συμφωνήσω κι εγώ, μαζί τα φάγαμε… Μόνο που είμαι 100% σίγουρος ότι την πρώτη φορά που το είπες, εννοούσες κάτι εντελώς διαφορετικό. Και τώρα προσπαθείς να το σώσεις, να το μαζέψεις… Άλλα μάλλον δε θα καταφέρεις και πολλά. Γιατί τη φοροδιαφυγή δεν κάνατε τίποτα μέχρι σήμερα για να την καταπολεμήσετε, και τους συνδικαλιστές τους είχατε πάντα στα όπα - όπα για να καλύπτουν τις λαμογιές σας και να παίζουν τα παιχνίδια σας. Και μετά τους κάνατε υπουργούς…

Μπορεί λοιπόν να τα φάγαμε μαζί, έτσι όπως το είπες σήμερα, με υπερβολικές δαπάνες και ανεπαρκή έσοδα. Αλλά ήταν δικό σας καθήκον να το ελέγξετε αυτό ,όλων των κυβερνήσεων, και όχι του λαού. Και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά…

1 σχόλιο:

  1. Αφήνω τσοι σχετικές μου... "ευλογίες":
    http://g-agios.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή