ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

“Πολίτες κατά του Χρέους” η νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε στο Ηράκλειο

Μια νέα πρωτοβουλία που γεννήθηκε στις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων τους προηγούμενους μήνες, και συγκροτήθηκε σε “κίνημα”, παρουσιάστηκε χτες βράδυ στο πολύκεντρο νεολαίας του δήμου Ηρακλείου. Και το όνομα αυτού: “Πολίτες κατά του Χρέους”.

Στην ιδρυτική τους διακήρυξη που μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο του κινήματος, αναφέρεται: “Όλοι εμείς που υπογράφουμε τούτο το κείμενο συναντηθήκαμε στις πλατείες και στους δρόμους. Βιώσαμε τον πλούσιο και βαθύ λαϊκό ριζοσπαστισμό. Ανταμώσαμε στο  κίνημα των Αγανακτισμένων. Δώσαμε το «παρόν» σε συνελεύσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις και τις κάθε μορφής κινητοποιήσεις. Για  την απόσυρση των προγραμμάτων λιτότητας, των μνημονίων, κατά της υπερχρέωσης της χώρας. Για την προστασία της εργασίας και των κοινωνικών κατακτήσεων.  Την περιφρούρηση των δημοκρατικών θεσμών. Σήμερα συνεχίζουμε. Με ένα ισχυρό, πολύχρωμο, μαχητικό και ελπιδοφόρο αντιμνημονιακό κίνημα. Νιώθουμε  πως πρέπει να δυναμώσει. Να γίνει πιο  οργανωμένο και αποτελεσματικό.  Για να στεριώσει το κοινωνικό, το λαϊκό μέτωπο της αντίστασης. Να διαμορφωθεί η νέα κοινωνική πλειοψηφία της  προοπτικής. Σε τούτη την προσπάθεια χωράει κάθε πολίτης που ονειρεύεται την άλλη κοινωνία. Της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ασφάλειας και της ανάπτυξης. Καθένας  που συνθλίβεται από τα  μνημόνια, τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους εφιάλτες, την απίστευτη ασυλία στην πολιτική διαφθορά. Που αντιλαμβάνεται την κρίση αντιπροσώπευσης, την καταρράκωση της δημοκρατίας. Που υφίσταται τον κρατικό αυταρχισμό, την αστυνομική βία, την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ. Που στενάζει με τα επαναλαμβανόμενα εκβιαστικά   διλλήματα. Που τρομάζει μπρος στα νέα δεινά που του επιφυλάσσουν και θέλει να αντισταθεί.  Που αντιδρά στη γενικευμένη εκποίηση της χώρας”.

Στη χτεσινή συνέντευξη τύπου, και σχολιάζοντας την επικαιρότητα, τα μέλη της πρωτοβουλίας τόνισαν πως η αντισυνταγματική επιβολή ειδικού τέλους ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι «η κλωστή που θα τραβηχτεί για να ξηλώσει ολόκληρη την αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης και της Τρόικας» επισημαίνοντας πως αυτή την περίοδο οργανώνονται αντιδράσεις πολιτών στο νέο χαράτσι, ενώ ήδη συντονίζεται Ομάδα Νομικής Βοήθειας  για την υποστήριξη συνολικής αντίδρασης, ενδεχομένως μέσω μαζικών προσφυγών κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

image Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των «Πολιτών κατά του Χρέους» που πήραν το λόγο τόνισαν  πως κεντρικός τους στόχος είναι «Να φύγει η τρόικα και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει ή θα εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική".

Ο Αντώνης Βασιλείου τόνισε πως «το κομμάτι του πληθυσμού που τάσσεται κατά του Μνημονίου είναι πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία, άσχετα από τον πολιτικό χώρο που εντάσσεται ο καθένας και πως στόχος είναι η ανατροπή των δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο στη Βουλή».

Η Κλειώ Δερμιτζάκη τόνισε πως αυτά τα μέτρα δεν έχουν τέλος, καθημερινά θα έρχονται και καινούρια. Όπως δήλωσε «η κίνησή μας κρατά το σημαντικότερο από τα αιτήματα που έβαλαν οι Πλατείες το προηγούμενο διάστημα και αυτό είναι "Να φύγουν".  Αυτή είναι η μόνη λύση για να δούμε άσπρη μέρα».

Τέλος, ο Γιώργος Γκούφας είπε πως οι «Πολίτες κατά του Χρέους» ζητούν από όσους αντιτίθενται στο Μνημόνιο να πυκνώσουν τις γραμμές της πρωτοβουλίας χωρίς κομματικές ταυτότητες. «Να προλάβουμε το τσουνάμι των νέων μέτρων, να πάρουμε πίσω τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, τις συντάξεις, τα όνειρα και το χαμόγελό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι «Πολίτες κατά του Χρέους» απευθύνουν κάλεσμα στους Ηρακλειώτες για την επόμενη ανοιχτή τους συνέλευση στο Πολύκεντρο, την προσεχή Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με στόχο το σχεδιασμό των πρώτων δράσεών τους.

Το βίντεο είναι από το cretalive

2 σχόλια: