ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αερομεταφορά εξοπλισμού με ελικόπτερο προς την περιοχή που έχει χωροθετηθεί υβριδικό υδροηλεκτρικό έργο κοντά στον οικισμό Καρτσινιανό της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Αερομεταφορά εξοπλισμού είχαμε την Τετάρτη 15/2/12 από υπεργολάβο της Υδροαιολικής Αιγαίου, της εταιρίας που έχει πάρει άδεια παραγωγής για υβριδικό υδροηλεκτρικό έργο στην περιοχή "Κουτρούλια και Άνω Λίμνη" πολύ κοντά στο Αζιλακόδασος.
image
Η μεταφορά έγινε με ελικόπτερο προς την περιοχή "Πεζούλα" και "Ακρέβατο", κοντά στον οικισμό Καρτσινιανό της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το τί περιλαμβάνει ο εξοπλισμός που μεταφέρθηκε, για ποιο λόγο έγινε αυτό και αν υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες από τη Δασική Υπηρεσία. Επίσης....
δεν είναι γνωστό αν ο υπεργολάβος και η εταιρία ήρθαν σε επαφή με την Τοπική Κοινότητα Βραχασίου ή με το Δήμο Αγ. Νικολάου.
Το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί δείχνει ότι τα σχέδια των εταιριών δεν πρόκειται να μείνουν στα χαρτιά (όπως ισχυρίζονταν κάποιοι) αλλά θα πάρουν πορεία υλοποίησης, κάτι που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για το περιβάλλον του τόπου μας, αφού θα φθιαχτούν 2 γιγαντιαίες ανοιχτές δεξαμενές από μπετόν χωρητικότητας 800.000 κυβικών νερού, σε ένα σημείο προστατευόμενο από το δίκτυο NATURA 2000 ως "υψηλή ζώνη προστασίας καταφυγίου άγριας ζωής".
Συνεπώς είναι απαραίτητο οι τοπικοί φορείς και ο Δήμος Αγ. Νικολάου να πάρουν θέση για το θέμα.
Ειδικά το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου θα πρέπει να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για το θέμα και ο πρόεδρος θα μπορούσε να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση ώστε να ξεκινήσει προσπάθεια για να αποτραπεί η καταστροφή του περιβάλλοντος του τόπου μας από αυτά τα γιγαντιαία έργα, που έχουν χωροθετηθεί και γίνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
Σε περίπτωση μη ενεργοποίησης του συμβουλίου και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, οι σύλλογοι της περιοχής θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια τους, να αναλάβουν δράση και να συγκαλέσουν Λαϊκή Συνέλευση για να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των εξελίξεων, σε συνεργασία με τις τοπικές επιτροπές αγώνα του Μεραμβέλλου και με το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ.
Γιώργος Μανουσάκης, δημότης Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου