ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σταματάει τη συνεργασία με την παράταξη του Κουράκη η Ηράκλεια Πρωτοβουλία;

image Το τελευταίο διάστημα έχω λάβει 1-2  μηνύματα από Ηρακλειώτες  που αναφέρουν ότι η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, δημοτική παράταξη που συμπορεύεται τα τελευταία 9 χρόνια με την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Κουράκη, πρόκειται να σταματήσει αυτή τη συνεργασία… Μάλιστα, ένας φίλος το έγραψε και ως σχόλιο σε κάποια ανάρτηση.
Θέλοντας να διασταυρώσω αν ισχύει κάτι τέτοιο, έστειλα μήνυμα στο τμήμα νέων της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, επειδή μου στέλνουν κατά καιρούς θέματα για ανάρτηση. Δεν έλαβα κάποια απάντηση.
Σήμερα, μπήκα στην ιστοσελίδα της παράταξης. Είδα λοιπόν την εισήγηση της συντονιστικής επιτροπής προς τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-2-2012. Σε αυτήν, στο τμήμα 3 που αφορά στην αξιολόγηση του έργου της δημοτικής αρχής, γίνεται έντονη κριτική σε κάποια σημεία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:
Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και σε πολλούς τομείς είχαμε βήματα προς τα πίσω. Τα προβλήματα καθαριότητας στην πόλη διογκώνονται και η ανακύκλωση δεν έχει επεκταθεί ακόμη στο κέντρο της πόλης. Τα έργα προχωρούν με αργούς ρυθμούς δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ τα μεγάλα έργα όπως Πολιτιστικό Κέντρο και Αχτάρικα καθυστερούν πολύ ακόμη να ολοκληρωθούν”.
Στο τελευταίο δε τμήμα της εισήγησης, που αφορά στις προτάσεις για το μέλλον της παράταξης, γίνεται σαφής νύξη για τερματισμό της συνεργασίας της Ηράκλειας πρωτοβουλίας με την παράταξη του δημάρχου κου Κουράκη. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι “στο άμεσο μέλλον θα μας δοθεί η ευκαιρία να ξαναμπούμε στη συνείδηση των Ηρακλειωτών ως μια δυναμική και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη”!!
Δε γνωρίζω τελικά το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι  υπάρχει μάλλον πρόβλημα στη συνεργασία των δύο παρατάξεων. Και ίσως να ακούσουμε πολύ σύντομα ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους…
Ολόκληρο το τμήμα 5  της εισήγησης έχει ως εξής: image
“Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία πορεύεται εδώ και 18 χρόνια ως Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών. Τα πρώτα οκτώ χρόνια πορευτήκαμε αυτόνομα ως δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηρακλείου με μεγάλη παραγωγή ιδεών και προτάσεων. Μετά τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας της με τη σημερινή δημοτική αρχή, η Η.Π. έχασε μέρος της δυναμικής της και περιορίστηκε στο δημιουργικό δημοτικό έργο των εκλεγμένων της. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα, αρκετά ενεργά μέλη να αποχωρήσουν, ενώ πολλοί θεώρησαν πως αφομοιώθηκε από το τοπικό πολιτικό κατεστημένο, μετά τις τρεις συνεχόμενες εκλογικές συνεργασίες.
Τον τελευταίο χρόνο γίνονται προσπάθειας ανασύνταξης των δυνάμεών μας. Γίνεται προσπάθεια προσέλκυσης ατόμων που παλιότερα προσέφεραν στην παράταξη και μετά αποστασιοποιήθηκαν για τους παραπάνω λόγους. Επίσης κάθε δημοτικό ή κοινωνικό ζήτημα που υποπίπτει στην αντίληψη μας, το αντιμετωπίζουμε ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει η Δημοτική Αρχή, κάτι που μέχρι τώρα δεν έμοιαζε και τόσο αυτονόητο.
Ταυτόχρονα το ανασυσταθέν Τμήμα Νέων κάνει τη δική του προσπάθεια για την ένταξη νέων ανθρώπων στην παράταξη.
Νομίζουμε πως στην περίοδο που διανύουμε, με το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το συντελούν, να είναι καταβαραθρωμένα στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας, ανεξάρτητες κινήσεις, όπως η Η.Π., έχουν χρέος να ανταποκριθούν στις σύνθετες ανάγκες των καιρών. Επομένως θεωρούμε πως στο άμεσο μέλλον θα μας δοθεί η ευκαιρία να ξαναμπούμε στη συνείδηση των Ηρακλειωτών ως μια δυναμική και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Εκτός από το δημοτικό έργο να επικεντρωθούμε και στο «κοινωνικό έργο». Να βγούμε στο δρόμο να γνωρίσουμε τους συμπολίτες μας ξανά! Να ασχοληθούμε με τα προβλήματα τους ένα προς ένα και να προετοιμαζόμαστε για μεγάλα βήματα, για ουσιαστικές ρήξεις και εναλλακτικές προτάσεις, για το μέλλον του τόπου και κατ’ επέκταση για το μέλλον της παράταξής μας.
Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Αρκεί να υπηρετήσουμε πιστά την ανάγκη που πριν 18 χρόνια μας έφερε κοντά. Η ανάγκη αυτή, σήμερα είναι περισσότερο υπαρκτή από πότε άλλοτε! Εμείς είμαστε ικανοί να την υπηρετήσουμε όπως τότε;”

1 σχόλιο: