ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Καμία διακοπή λόγω χαρατσιού, λέει η ΔΕΗ (βίντεο, ήχος)

image Σαφή δέσμευση ότι δε θα κόβεται η παροχή ρεύματος σε καταναλωτές που εξοφλούν το αντίτιμο της κατανάλωσης έστω κι αν δεν πληρώνουν το χαράτσι απέσπασαν από τη ΔΕΗ οι Πολίτες κατά τους Χρέους κατά τη σημερινή διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι. Η διαμαρτυρία ήταν ιδιαίτερα μαζική και η αγανάκτηση των συγκεντρωμένων ήταν έκδηλη. Η ένταση που επικράτησε στο γραφείο του διευθυντή κ. Κουρλετάκη πυροδοτήθηκε από το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έγιναν διακοπές ακόμα και σε οικιακούς καταναλωτές.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας....
πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία -με ανοιχτή μάλιστα ακρόαση παρουσία των διαμαρτυρομένων πολιτών - με τον προϊστάμενο της Περιφέρειας Νήσων της ΔΕΗ κ. Δασκαλάκη Αντώνιο, κατά τη διάρκεια της οποίας διαφάνηκε ότι οι τοπικοί παράγοντες της ΔΕΗ επιδεικνύουν υπέρμετρο ζήλο στην επιβολή των μέτρων είσπραξης, επιστρατεύοντας ακόμα και τη διακοπή παροχών. Όπως εξήγησε ο κ. Δασκαλάκης η οδηγία που δίνεται από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ είναι να μην κόβονται - μέχρι νεωτέρας - παροχές, λόγω μη εξόφλησης του χαρατσιού και ενόψει των νέων νομοθετικών ρυθμίσεων που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ. Η ως άνω οδηγία αφορά τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που όμως έχουν εξοφλήσει το ρεύμα που καταναλώνουν.
Δείτε το βίντεο από τη σημερινή κινητοποίηση και από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Δασκαλάκη στην Αθήνα:
Η ισχυρογνωμοσύνη του προϊσταμένου Δικτύου ΔΕΗ Ηρακλείου ότι δε μπορεί να διαχωρίσει το χαράτσι από το αντίτιμο της κατανάλωσης για όσους καταναλωτές επιλέγουν να εξοφλούν μόνο το δεύτερο, προκάλεσε τη θυμηδία των διαμαρτυρομένων που επιδόθηκαν σε μαθήματα απλής αριθμητικής προς τον κ. Κουρλετάκη.
Λίγο μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας, ο διευθυντής του τμήματος νήσων της ΔΕΗ κ. Δασκαλάκης, μιλώντας σε ραδιόφωνο του Ηρακλείου, επισήμανε ότι δε θα κοπεί καμία παροχή λόγω της οφειλής του χαρατσιού και ζήτησε από τους πελάτες της ΔΕΗ στους οποίους έγιναν οι διακοπές, εφόσον έχουν πληρώσει το ρεύμα που κατανάλωσαν, να επικοινωνήσουν με τη ΔΕΗ Ηρακλείου ώστε να γίνει η επανασύνδεσή τους με το δίκτυο και μάλιστα χωρίς την καταβολή του τέλους επανασύνδεσης.

Ακούστε ηχητικό απόσπασμα από ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου όπου παραχώρησε συνέντευξη ξεκαθαρίζοντας δημοσίως τη θέση του ο κ. Δασκαλάκης.

Η σημερινή μέρα ήταν μια σημαντική νίκη στον αγώνα μας κατά του απαράδεκτου και εκβιαστικού μέτρου. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά μέχρι την τελική κατάργησή του. Περισσότερες από 8.000 οικογένειες και επιχειρήσεις στο Ηράκλειο δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι. Συνεχίζουμε τη συλλογή λογαριασμών για τους οποίους καταβάλλεται ΜΟΝΟ η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. Καλούμε ακόμα και τους πολίτες που πλήρωσαν να μην καταβάλλουν τις επόμενες δόσεις. Ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου